Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Hírek

Milyen előnyei vannak egy üzemanyagtartálynak? Milyen előnyei vannak egy üzemanyagtartálynak?
Vállalkozása szállítmányozással, fuvarozással, esetleg mezőgazdasággal foglalkozik? Akkor bizonyára nagy mennyiségű üzemanyagot használnak fel, aminek a tárolása és beszerzése nem mindig egyszerű. Ebben segítünk most.
Váltson Zöldre Ön is! Váltson Zöldre Ön is!
A telekommunikációs szolgáltatók is igyekeznek tartani a lépést, így rengeteg új kezdeményezést sikerült eszközölniük. 
Piacvezetővé vált az Apple okosórája Piacvezetővé vált az Apple okosórája
Az okosóra piac kezd magához térni a világjárványt követően, és további meglepetéseket is hozhat a jövőben. Egy 2021-es piaci kimutatás legnagyobb meglepetése az indiai piac elképesztően gyors növekedése.
Öt ötlet a gazdasági növekedéshez: Az MKKVE okos gazdálkodási tippjei Öt ötlet a gazdasági növekedéshez: Az MKKVE okos gazdálkodási tippjei
A jelenlegi gazdasági helyzet mellett a magyar cégek százai szembesülnek új kiadásokkal, drágulásokkal. Most mindennél fontosabb a költségek csökkentése, optimalizálása. Elérkezett az összefogás ideje, mert együtt könnyebb! Az MKKVE ezúttal is segítő kezet nyújt a magyar kkv-knak.
Tudatos tankolás a fenntarthatóságért Tudatos tankolás a fenntarthatóságért
Napjaink egyik alapvető kérdése a fenntarthatóság, és hogy mit tehetünk Bolygónk megóvásáért. Íme egy lehetőség a gépjárművezetők számára.
Gazdaságos üzemanyag a nagyfogyasztóknak Gazdaságos üzemanyag a nagyfogyasztóknak
Az biodízel egy olyan korszerű üzemanyag, amely módosított összetételének és speciális adalékolásának köszönhetően jelentős megtakarítás érhető el.
WiFi fronton újít a Vodafone WiFi fronton újít a Vodafone
Tulajdonost vált a Vodafone Magyarország, a cég vezetékesinternet ügyfelei éppen ezért kapnak egy olyan technológiai fejlesztést, melyet az anyacég már más piacokon évekkel ezelőtt bevezetett.
Megszűnt az ársapka, hogyan tovább!? Megszűnt az ársapka, hogyan tovább!?
A Dunai Finomító alacsonyabb termelése, illetve az elmúlt időszakban tapasztalt megnövekedett kereslet miatt Magyarországon üzemanyaghiány tapasztalható, ezért 2022. december 6. napján 23 óra 00 perctől hatályon kívül helyezték az üzemanyagokra alkalmazott ársapkát.
Megoldások az ellátási problémákra! Megoldások az ellátási problémákra!
Egymást érik a hazai üzemanyag-ellátásról szóló hírek. Korlátozott mennyiség vagy maximalizált fizetési érték a hatósági áron tankolóknak, de lassan a piaci áron vásárlók is számolhatnak szankciókkal.
Kőolajat talált a MOL! Kőolajat talált a MOL!
„Minden csepp Magyarországon kitermelt kőolaj hozzájárul ahhoz, hogy csökkentsük az ország energiafüggőségét, ezért is nagy öröm számunkra ez a kutatási siker” - mondta Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója.
Újabb érv a tankolókártya mellett! Újabb érv a tankolókártya mellett!
Az OMV különböző autóipari termékeket és szolgáltatásokat is kínál, hogy Ön a lehető legmegfelelőbben gondoskodhasson autójáról.
Digitalizáció a KKV-knál Digitalizáció a KKV-knál
Idén is kutatást végeztek a hazai kis- és középvállalkozások digitalizáltságával kapcsolatban.
Schwechat újra üzemel Schwechat újra üzemel
Az OMV finomítója 2022 júniusában történt incidenst követően ismét teljes kapacitással üzemel.
3G kivezetés a gyakorlatban 3G kivezetés a gyakorlatban
A 3G-hálózatok adatátviteli sebessége jóval elmarad a fejlettebb 4G- és 5G-technológiától, ezért a szolgáltatók elkezdik azt lekapcsolni.
Az OMV schwechati eseményeiről Az OMV schwechati eseményeiről
2022. június 3-án Ausztriában a kőolajfinomítóban történt balesetre az OMV a napokban maga reagált weboldalán.
Egynapos autópályamatrica várható Egynapos autópályamatrica várható
Az Európai Parlament döntése alapján hamarosan több tagállamban bevezetik az egynapos autópálya-matricát, hogy ezzel csökkentsék és egységesítsék az utazások költségét.
Benzinárstop már nagykereskedelmi szinten is! Benzinárstop már nagykereskedelmi szinten is!
A hétfő délben megjelent közleményében a kormány 480 forintban maximalizálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Ez a döntés már a mai naptól hatályos és ezzel a lépéssel a kiskereskedelmi benzinkutak működése versenyképesebb lehet.
Nincs többé telefonkönyv Nincs többé telefonkönyv
A papíralapú telefonkönyvek ideje lejárt. Az online világ térhódításának köszönhetően többé nem kötelező a szolgáltatóknak nyomtatott kiadványokat biztosítania.
Keverhetjük-e egymással a 95-ös és 100-as oktánszámú benzint? Keverhetjük-e egymással a 95-ös és 100-as oktánszámú benzint?
Kezdetnek érdemes két fontos alapfogalmat tisztázni. Az oktánszám a motorhajtóanyagok kompressziótűrési tulajdonságának jellemzésére szolgál. Ez a motorhajtóanyagoknak az a tulajdonsága, amely megszabja, hogy milyen mértékben tűri az üzem során fellépő nyomás- és hőigénybevételt anélkül, hogy önmagától begyulladna. A spontán égés kopogásban nyilvánulna meg.
OMV MaxxMotion Super 100plus OMV MaxxMotion Super 100plus
Miért érdemes prémium minőségű üzemanyagot tankolni gépjárműveinkbe? A válasz egyszerű, mégis sokak számára meglepő lehet.
Amikor nem balszerencsés a 13! Amikor nem balszerencsés a 13!
Megérkeztek az új Apple készülékek, köszöntsük az új iPhone 13-at. De mit is tudnak ezek az új csodák? Lássuk...
Ősszel érkezik az új iPhone, de milyen néven? Ősszel érkezik az új iPhone, de milyen néven?
Mint azt az iPhone készülékek esetében megszokhattuk, ősszel újabb szériával jelentkezik az Apple. A soron következő 13-as széria elnevezése azonban sokak nemtetszését váltotta ki.
Mikor jönnek az új rendszámtáblák? Mikor jönnek az új rendszámtáblák?
Manapság már az S-sel kezdődő betűkombinációs rendszámtáblák vannak soron, és már meg is lepődünk, ha klasszikus régi, akár vicces táblákat látunk. PL: APA, ATI. CIC, DIO, stb…
Érdemes péntek előtt tankolni? Érdemes péntek előtt tankolni?
Péntektől a 95-ös benzin literenkénti átlagára 383 forintra, a gázolaj literenkénti átlagára pedig 399 forintra emelkedik. Péntekig jól megtankoljuk a céges autókat majd leparkoljuk őket a telepen és várunk? Ez is lehet egy megoldás. De mit tehetünk, ha a gépjárműveinket folyamatosan használnunk kell? A fuvarozók vagy a területi képviselők általában nem maradhatnak otthon. Milyen lehetőségeink lehetnek, hogy kiadásainkat csökkentsük?
iPhone 12 - beköszön a sebesség, egy új éra kezdete! iPhone 12 - beköszön a sebesség, egy új éra kezdete!
Érdekesség, hogy a megszokásoktól eltérően az Apple most október közepén mutatta be új eszközeit, köztük az iPhone 12-t is. A bemutatóban az első újdonság az új HomePod okoshangszóró kisebb testvére, a HomePod mini volt. Ez az eszköz alkalmas az okosotthon (HomeKit technológiával kompatibilis) eszközeinek vezérlésére, a redőnytől a kávéfőzőig. Érdekes újdonsága az Intercom nevű funkció, mellyel “körbekiabálhatunk” a házban a családnak.
Drágább lesz a gázolaj!? Drágább lesz a gázolaj!?
A benzin ára nem változik, ami jó hír nekünk autósoknak. Viszont a gázolaj árak ismét emelkednek, és ugyebár az agrárvilágban, fuvarozásban a dízelé a főszerep.
Csökkenő üzemanyagárak Magyarországon! Csökkenő üzemanyagárak Magyarországon!
Hétfő reggel csökkent a kőolaj ára, ennek köszönhetően Magyarországon tovább csökkent az üzemanyagok ára. A benzin literenkénti átlagára 3 forinttal csökkent, mellette a gázolaj ára is jócskán literenként 5 forinttal. A forint gyengülése ugyan ellensúlyozza az üzemanyagár csökkenést, de ennek 2%-os mértéke kevésnek tűnik ahhoz, hogy kiegyenlítse a változást.
Újra magas üzemanyagárak, mi a helyzet most Magyarországon?! Újra magas üzemanyagárak, mi a helyzet most Magyarországon?!
Április végén még Magyarország és a vele határos hét állam rangsorában a hazai autósok kivételesen kedvező helyzetéről számolhattunk be, mostanra viszont alaposan megváltozott a helyzet. Jogosan tesszük fel a kérdést, mit tehetünk ilyenkor, céges szinten milyen megoldásaink lehetnek?
Szakmák jönnek létre és tűnnek el Szakmák jönnek létre és tűnnek el
Az 1950-es indianapolisi Forma 1-es nagydíjon a kor legkiválóbb szerelője, Bill Holland alig 67 másodperc alatt cserélte le a győzelemért hajtó Lou More két első kerekét. A 2019-es Brit Nagydíjon a Red Bull szerelői 1,9 másodperc alatt cserélték le Pierre Gasly autójának mind a négy kerekét. Ily módon felgyorsult világunkban szakmák tűnnek el és újak jönnek létre.
Gazdálkodj okosan – gazdálkodjon okosabban az MKKVE segítségével Gazdálkodj okosan – gazdálkodjon okosabban az MKKVE segítségével
A koronavírus-járvány okozta válság miatt magyar cégek százai szembesülnek új kiadásokkal, drágulásokkal. Most mindennél fontosabb a költségek csökkentése, optimalizálása. Elérkezett az összefogás ideje, mert együtt könnyebb! Az MKKVE ezúttal is segítő kezet nyújt a magyar kkv-knak.
Júliustól jön az online számlázások kora Júliustól jön az online számlázások kora
Eddig kézi számlatömböt használt? Választott már számlázó programot? Cégek, egyéni vállalkozók, egyesületek, alapítványok, figyelem! Sokáig már nem lehet halasztani, hiszen július 1-től szinte mindenkinek közvetlenül kell adatot szolgáltatnia a NAV felé.
Amikor egy benzines autót olcsóbb tankolni,  mint az elektromost tölteni Amikor egy benzines autót olcsóbb tankolni, mint az elektromost tölteni
Milyen körülmények járulhatnak ahhoz, hogy a benzin üzemű gépjárművel való közlekedés olcsóbbnak bizonyuljon az elektromos változathoz képest? Megéri-e gyorsabban feltölteni egy autó akkumulátorát, ha mindez az árak jelentős növekedésével jár együtt? Miként érintheti az autótöltők díjszabásának a változása a céges gépjárműparkunk fenntartását? Egy a témával kapcsolatos aktualitás apropóján a cikkben valamennyi kérdésnek utánajárunk.
A 2019-es év legjobb okostelefonjai A 2019-es év legjobb okostelefonjai
A tavalyi év legnépszerűbb okostelefonjai, kategóriákra bontva. A cikkből kiderül, hogy a prémium, közép és belépő szintű modellek közül melyeket kedvelték a felhasználók leginkább.
Érdemes-e a prémium üzemanyag tankolása? Érdemes-e a prémium üzemanyag tankolása?
A vállalkozásunkhoz tartozó gépjárművek tankolására fordított összeget értelemszerűen szeretnénk minél alacsonyabb szinten tartani. Persze a felmerülő költségek alacsony szinten tartása mellett egyéb szempontokra is érdemes odafigyelni. Az autók által leadott teljesítmény, valamint a várható élettartam ugyanis szintén meghatározhatja, hogy mit is választunk a benzinkúton. Szükséges akkor a prémium üzemanyag?
Hasznos tanácsok mobiltelefon adatlopás ellen Hasznos tanácsok mobiltelefon adatlopás ellen
A technológia térnyeréséből származó egyik legnagyobb rizikófaktort az mobiltelefon adatlopás, illetve az ellopott adatok illegális felhasználása jelenti. A mobilokon ugyanis rengeteg bizalmas információt tárolunk, amelyeknek véletlenül sem szabadna illetéktelen kezekbe kerülnie.
A magyarok egyharmada elektromos gépjárművet vásárolna A magyarok egyharmada elektromos gépjárművet vásárolna
Meglepő eredménnyel zárult egy reprezentatív felmérés a közelmúltban. Kiderült ugyanis, hogy mi magyarok nagyon is nyitottak vagyunk az új technológiára a gépjárművek kapcsán. Méghozzá olyannyira, hogy ezzel a fajta innovatív gondolkodással Európa élmezőnyébe tartozunk a vásárlási szándékot illetően. Továbbá mi kifogásoljuk leginkább az elektromos autók rövid hatótávolságát, az aránylag magas árukat, valamint mi vagyunk a legkevésbé elfogadók a dízel üzemű gépjárművekkel.
A mobiltelefon kamerájának hasznos felhasználási módjai A mobiltelefon kamerájának hasznos felhasználási módjai
Nemcsak az okostelefonunkat, hanem annak a kameráját is sokkal több dologra tudjuk felhasználni, mint azt elsőre gondolnánk. A Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesületének tagjaként ráadásul egy okos készülék megvásárlása is sokkal kedvezőbb feltételek mellett valósulhat meg. A kiválasztott készülék mindössze néhány nap leforgása alatt rendelkezésre is állhat.
Csökkentsük a költségeket már a vállalkozás indítás legelején! Csökkentsük a költségeket már a vállalkozás indítás legelején!
Egy induló vállalkozásnak rengeteg költsége van, egyértelmű, hogy ahol csak lehet, próbáljuk megfogni a pénzt, hiszen a sok kicsi is számít. Sajnos számos esetben fölöslegesen sok pénzt költenek a cégek induláskor, mert nem látják át a lehetőségeiket, nem tudják, hogy néhány dolgot meg lehetne oldani olcsóbban is.
Tankolja olcsóbban a céges autókat Tankolja olcsóbban a céges autókat
Állandó téma a sajtóban, illetve az emberek között az üzemanyag drágulása. Semmit nem tehetünk ellene, kénytelenek vagyunk elfogadni, de azért bosszantó jelenség, hiszen jelentősen megnöveli a költségeinket.
Céges mobilflotta átgondoltan – mire figyeljünk? Céges mobilflotta átgondoltan – mire figyeljünk?
Egy cég indulásakor számos olyan döntést kell meghoznunk, amelyek hosszabb távon befolyásolni fogják a cég költségvetését, illetve hogy mennyire tudunk gazdaságosan működni. Ezek sokszor olyan döntések, amiknek hirtelen nem is érezzük a súlyát, csak később tűnik fel, hogy valami talán nem működik teljesen jól, amikor úgy érezzük, hogy sokkal többe kerül a cég működtetése, mint szeretnénk.
Spóroljunk a járműflottán! Spóroljunk a járműflottán!
Egy járműflotta költsége a fenntartó vállalkozásnak hatalmas kiadást jelentenek, hiszen az üzemben tartás nem két fillér, pláne, mert nem csak annyiból áll, hogy tankolni kell az autókat – habár azért az is egy igen jelentős összeg. Természetes, hogy a cégek igyekeznek ott megfogni a pénzt, ahol csak tudják, és igyekeznek optimalizálni a járművek fenntartásával járó költségeket.
Élet az Android után: orosz HarmonyOS operációs rendszer kerülhet a Huaweiekre Élet az Android után: orosz HarmonyOS operációs rendszer kerülhet a Huaweiekre
Az már nem új információ, hogy a Google és a Huawei „szakítanak”, ezért több, mint valószínű, hogy a jövőben nem kerülhetnek androidos operációs rendszerek a Huawei telefonokra, helyette a HarmonyOS jöhet. Világos, hogy a Huaweinek erre valamiképpen reagálnia kell, mégpedig leginkább úgy, hogy talál másfajta rendszert a telefonjaira, ami független a Google-tól.
Mi derülhet ki néhány telefonszámlából? Mi derülhet ki néhány telefonszámlából?
Mikor egy cégnél felmerül, hogy át kellene nézni kicsit alaposabban a mobilszámlákat, legtöbben arra gondolnak, hogy ezzel a dolgozók mobilhasználati szokásait akarják szűrni olyan értelemben, hogy mennyire használják magáncélokra a céges telefont. Nos, ez is benne van valamennyire a dologban, de nem ez az elsődleges cél. Különösen azért, mert ha megfelelően megválasztott díjcsomagokat használunk a cégnél, akkor tulajdonképpen belefér néhány magáncélú telefon, és nem fogja jelentősen megnövelni a költségeket.
Változás az üzemanyag összetételében – hogyan alkalmazkodjunk? Változás az üzemanyag összetételében – hogyan alkalmazkodjunk?
Januártól kötelezően több megújuló energiaforrásnak minősülő, biológiai eredetű összetevőt kell keverni a motorbenzinekbe. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy egy kicsit környezetbarátabbak lesznek az üzemanyagok, amire a forgalmazó vállalatok már készülnek is.
Nem mindegy, mit tankol a céges autókba! Nem mindegy, mit tankol a céges autókba!
Ha a cége autóparkot tart fenn, akkor bizonyára tisztában van vele, hogy az üzemanyag az egyik legmagasabb kiadás. Sajnos ezen a tényen nemigen lehet változtatni olyan értelemben, hogy üzemanyagra szükség van, annak pedig van egy – nem túl alacsony – ára.
A vállalkozás és az adók: ne trükközzön, csak keresse meg a legjobb megoldást! A vállalkozás és az adók: ne trükközzön, csak keresse meg a legjobb megoldást!
Alighanem sok kis és középvállalkozás ért egyet abban, hogy a vállalkozások halála nagyon sok esetben az adózás. Egyrészt azért, mert elég komoly mértékű adókat kell fizetniük, másrészt azért, mert aki nem ért hozzá, az könnyen elveszik az információk tengerében, és sokszor nem látja át, hogy mit is kéne fizetni, mit nem, aztán egyszer csak jön egy felszólítás, illetve egy büntetés, mert kimaradt néhány fizetnivaló.
Mobilkommunikáció a XXI. században – lépjünk túl a telefonáláson! Mobilkommunikáció a XXI. században – lépjünk túl a telefonáláson!
Nagyon sok esetben találkozunk még mindig azzal, hogy a céges telefon valami ósdi, ezeréves kütyü, ami tulajdonképpen semmit nem tud a telefonáláson, illetve az SMS íráson kívül. Sok munkáltatói gondolja ugyanis azt, hogy mindegy, milyen a céges telefon, csak olcsó legyen, és lehessen rajta beszélni, hiszen az nem szórakozásra való. Ezzel kívánják csökkenteni a készülékek beszerzésének költségeit.
Biztosítsa be vállalkozását jó áron! Biztosítsa be vállalkozását jó áron!
Manapság már alapvetőnek számít, hogy amit csak tudunk, bebiztosítunk. Az emberek többségének több biztosítása is van ilyen-olyan esetekre, hogy ha esetleg kellemetlen helyzetbe kerülnek, legyen mihez nyúlni, kapjanak némi támogatást.
Egy kicsit engedünk – de nézzük azért meg, mennyi az a kicsi! Egy kicsit engedünk – de nézzük azért meg, mennyi az a kicsi!
Napjainkban a legtöbb cégnél alapvető a céges telefon, adott esetben a céges autó, illetve a céges laptop biztosítása az alkalmazottak számára. Ez a legtöbb esetben indokolt is, ha az alkalmazottaknak munkavégzéshez van szüksége ezekre az eszközökre. Például egy olyan cégnél, amely fuvarozással foglalkozik, vagy ahol munkaügyben sokat kell utazni, nyilvánvalóan nem várható el, hogy a saját autójukat használják erre a célra. Hiszen az amortizálódik, ezzel nem terhelhetjük az ő kasszájukat.
Ne legyen őskori a céges telefon! Ne legyen őskori a céges telefon!
Minden vállalkozásban szükség van mobiltelefonokra, hiszen ma már alapvető kommunikációs eszközök. Természetesen, mivel igyekszünk a vállalkozást a lehető legkisebb költségekkel működtetni, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen áron tudjuk beszerezni az említett telefonokat.
Hogyan segít a cégnek a telefonszámla elemzése? Hogyan segít a cégnek a telefonszámla elemzése?
Minden vezető igyekszik a lehető legkevesebb ráfordítással működtetni a céget. Gyakran azonban így is magasra rúgnak a költségek. Ennek elsődleges oka az, hogy nagyon sok olyan apró kiadásunk van, amit gyakorlatilag észre sem veszünk, és nem veszünk számításba, amikor a költség optimalizálása a cél.
Kisebb fogyasztást akar? Rakjon GPS-t az autókba! Kisebb fogyasztást akar? Rakjon GPS-t az autókba!
Minden cég számára fontos, hogy a lehető legkisebb költségekkel működjön, hiszen így lehet maximalizálni a profitot. Ennek érdekében nem árt szorosan monitorozni a kiadásokat, ugyanis nagyon sokszor olyan dolgokon megy el viszonylag sok pénz, amiket észre se veszünk, esetleg nem is gondolunk rá, hogy számításba vegyük.
Hogyan csökkentsük a vállalkozásunk kezdeti költségeit? Hogyan csökkentsük a vállalkozásunk kezdeti költségeit?
Egy vállalkozás indítása igen költséges dolog, számos esetben komoly kezdőtőkét igényel. Ebben a helyzetben természetes, hogy minden fillér számít, hiszen ilyenkor az embernek rengeteg a kiadása, ezért értelemszerűen próbál spórolni, ahol csak tud. Nehéz azonban megállapítani, hogy mely költségek csökkenthetők, és hogyan.
Hogyan növelhető egy cég profitja? Hogyan növelhető egy cég profitja?
Egy cégnél a profit mennyisége nagyon sok tényezőtől függ. Elsősorban persze a bevételek számítanak, de nem csak újabb és újabb nagy üzletekkel lehet elérni, hogy a profit a lehető legmagasabb legyen. Nagyon sokat nyom a latban ugyanis a kiadás oldal. Számos esetben lehet azzal találkozni, hogy egy cég vezetősége azt hiszi, a lehető legkevesebb pénzt költi, de ha jobban megnézzük, általában azért le lehet még faragni a kiadásokból.
Saját tartály a telephelyen? Bemutatkozik nagykereskedelmi üzemanyag beszerzésünk Saját tartály a telephelyen? Bemutatkozik nagykereskedelmi üzemanyag beszerzésünk
Szállítmányozással, fuvarozással, esetleg mezőgazdasággal foglalkozik a cége? Akkor bizonyára nagy mennyiségű üzemanyagot használnak fel, aminek a beszerzése nem mindig egyszerű, és főleg nem gyors. Márpedig egy vállalkozás esetében az idő pénz, nem szabad vesztegetni. Meg kell találni azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek időt spórolni, ezáltal hatékonyabban végezni a mindennapos tevékenységeket.
Mennyit fizet havonta a céges telefonokért? Mennyit fizet havonta a céges telefonokért?
Egy vállalkozás büdzséjét sok különböző tétel terheli. Néhány ezek közül nem tűnik olyan nagy kiadásnak, de azért ezekből is komolyabb összegek tudnak összejönni. Pláne akkor, ha nagyobb cégről beszélünk, ahol több ember munkával járó költségeit kell finanszírozni.
Üzemanyagkártyával spórolhat a benzinen! Üzemanyagkártyával spórolhat a benzinen!
Egy vállalkozás számára, legyen az kicsi, közepes vagy nagy, mindenképpen sarkalatos pont a spórolás, még akkor is, ha jól menő cégről van szó. Hiszen egyáltalán nem mindegy, mennyi a kiadás a bevételekhez képest, és apróságoknak tűnő dolgok is sokat számíthatnak, főleg akkor, ha több ilyen is van. Egy ilyen apróságnak látszik az üzemanyagon való spórolás is, de sokat jelent, főleg akkor, ha céges autókat tartunk fenn, ugyanis egy nagyobb flottánál már igen látványos az így megtakarított összeg.
Nem kell megijedni a GDPR-től! Nem kell megijedni a GDPR-től!
A vállalkozások rengeteg személyes adattal dolgoznak, amiket begyűjtenek az ügyfeleiktől, vásárlóiktól. Természetesen az emberek személyes adatait diszkréten kell kezelni, hiszen senki sem szeretné, ha visszaélnének vele. Ennek elkerülése végett jött létre a GDPR, vagyis a General Data Protection Regulation (általános adatvédelmi rendelet), amit 2018 májusában vezettek be.
Az MKKVE a következő szintre lépett Az MKKVE a következő szintre lépett
A Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete folyamatosan fejlődik és a következő szintre lépett, így még színvonalasabb kedvezményeket biztosítunk a tagjaink számára. A weboldalunk teljesen megújult, újabb üzleti lehetőségeket, kedvezményeket, és szélesebb kapcsolatrendszert nyújtunk a tagjaink számára, mint valaha.
Stratégiai együttműködés, ingyenes felmérés Stratégiai együttműködés, ingyenes felmérés
Az Örkényi Takarékszövetkezet és a Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete megállapodott egy stratégiai együttműködésben, aminek keretében kedvező hitellehetőségekkel fog a Takarékszövetkezet segíteni az egyesületünket alkotó kis- és középvállalkozásoknak.