Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Milyen lehetőségei vannak a hazai KKV szektornak költségeik csökkentésére?

Milyen lehetőségei vannak a hazai KKV szektornak költségeik csökkentésére?
Egyre biztosabb, hogy a magas infláció velünk marad 2023-ban és csak az év második felében várható a tetőzés. Mit tehetnek ilyen helyzetben a kis- és középvállalkozások a költségeik csökkentésére?

Az árstabilitás lassú javulásával párhuzamosan várható a jelenlegi magas kamatkörnyezet esetleges mérséklődése. Ami talán ennél is nagyobb problémát jelent, az a szintén tartósan velünk maradó magas energiaárak, amik jelentősen sújtják a hazai KKV szektort. Egy ilyen helyzetben a vállalkozásoknak meg kell gondolni, hogy eszközölnek-e beruházást, és milyen forrásból.

Posch Richárd szerint van, aki megpróbálja a megemelkedett költségeket az áraiban érvényesíteni, áthárítják azt az ügyfelekre, partnerekre. De ezt nem mindenki teheti meg vagy legalábbis nem olyan mértékben, hogy azzal teljesen kompenzálni tudja a költségeit. Vannak olyan helyzetek, amikor sajnos nem marad más eszköz, mint az üzleti volumen szűkítése, egységek részleges vagy teljes bezárása és az ezzel járó munkaerőleépítés. Valamint azt is kiemelte, hogy ilyen helyzetben fontos, hogy egy vállalkozás megvizsgálja az üzleti modelljét, keresse annak a lehetőségét, hol tudja tovább optimalizálni a működését: lehet-e esetleg olcsóbb beszerzési forrásokat találni, helyettesíthetők-e az eddigi alapanyagok, az eszközök korszerűsítésével tud-e hatékonyabban működni.

Milyen megoldásokat választhatnak a KKV-k költségeik csökkentésére? Egy átlagos egyesületi tagunk 2022-ben 1 062 577 Forintot tudott megtakarítani Cégének, amennyiben 3 szolgáltatásunkat is igénybe vette.

Ön mely területeken szeretné optimalizálni költségeit?

➡ Üzemanyag beszerzés

➡ Mobilkommunikáció

➡ Vállalati biztosítás

➡ GPS szolgáltatások

Legyen a Partnerünk!