Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

A mobiltelefon kamerájának hasznos felhasználási módjai

A mobiltelefon kamerájának hasznos felhasználási módjai
Nemcsak az okostelefonunkat, hanem annak a kameráját is sokkal több dologra tudjuk felhasználni, mint azt elsőre gondolnánk. A Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesületének tagjaként ráadásul egy okos készülék megvásárlása is sokkal kedvezőbb feltételek mellett valósulhat meg. A kiválasztott készülék mindössze néhány nap leforgása alatt rendelkezésre is állhat.

Rövid cikkünkben tehát az okostelefonunk kamerájának egyes praktikus felhasználási módjait mutatjuk be.

Videós segítség a kárrendezéshez

Rengeteg időt és energiát lehet azzal megspórolni, ha a gépjárművünk kapcsán a karosszériát ért sérülés, vagy például a házunkat érintő beázás után nem kell hosszan várnunk arra, amíg a biztosító illetékes munkatársa kijön szemlét tartani.

Az okostelefonunkhoz tartozó kamera segítségével ugyanis könnyebb útja is létezik a kárfelmérésnek. Egyes biztosító társaságok ügyfeleként már lehetőség van videóhívás útján megejteni a szemlét, ami legfeljebb negyed óra leforgása alatt el is intézhető.

Minden bizonnyal nem kell arra sokáig várnunk, amíg más szolgáltató is lépni fog ebbe az innovatív irányba. Remélhetőleg egyre több helyen teszik majd elérhetővé ezt a felhasználóbarát megoldást.

Merthogy így a biztosítónak nem kell szerte az országban utaztatnia az embereit, miközben az ügyfelek oldaláról a várakozásra, valamint az ügyintézésre fordított idő csökken a töredékére.

Amikor az okostelefon a biztonságunkat szolgálja

Mindössze egy régebbi, már nem igazán használt okostelefon, valamint a megfelelő alkalmazás letöltése szükséges ahhoz, hogy a lakásunkat a távolból is ellenőrizni tudjuk.

Név szerint a Manything, az AtHome vagy éppenséggel az Alfred nevű applikációt kell telepítenünk mindkét mobilra, és a két készülék máris összeköttetésben lehet. A régebbi telefont az otthonunk egy tetszőleges pontján célszerű elhelyeznünk, ahonnét a kamera képe lehetőség szerint minél nagyobb területre nyújt rálátást.

Ha a technikai feltételek adottak, onnantól kezdve egy gombnyomás lesz ellenőriznünk azt, hogy éppen mi a helyzet odahaza. Tartózkodjunk akár üzleti elfoglaltság, nyaralás, vagy egyéb ok miatt huzamosabb ideig távol az otthonunktól, ennek a modern megoldásnak a segítségével bármikor meg tudunk győződni róla, hogy minden rendben van-e.

A Baby Monitor nevű alkalmazás letöltésével pedig akkor is ki tudjuk használni az okostelefonunk kamerájának előnyeit, ha újszülött van a családban. Az egyik telefont kell csak bent hagynunk a gyerekszobában, míg a másikkal bármikor rá tudunk nézni szemünk fényére. Az applikáció továbbá értesít bennünket akkor is, ha sírást érzékel.

Az egészség mindennél fontosabb

A telefonunk tartozékaként működő kamera tudatos használat mellett többféleképpen is az egészségünk szolgálatába állítható. Bizonyos megoldások egészen kézenfekvőnek tűnnek, míg mások akár meglepők is lehetnek.

A Calorie Mama AI nevű alkalmazás például az általunk elfogyasztani kívánt étel kalóriatartalmát képes megmutatni anélkül, hogy az összetevőket hosszasan be kellene gépelnünk.

Elég ugyanis egyetlen fotó, és a meglehetősen fejlett applikáció felismeri magát az élelmiszert, és pár pillanat alatt el is készül az elemzésével. Ezáltal nagyban hozzásegíthet minket a tudatos táplálkozás szokássá alakításához.

A Dip.io ennél is tovább megy az egészségünk megőrzését illetően. Az app ugyanis nem kevesebbre képes, mint az általunk leadott vizeletminta részletes analizálására. Ezáltal egy kezdetleges laborvizsgálatot akár otthon is elvégezhetünk.

A fitnesz rendszeres művelői számára pedig a Kaia Health lehet a tökéletes választás. Gyakorlatilag egy személyi edzővel ér fel, mert a mozgásunk kamera általi rögzítését követően az alkalmazás hasznos tanácsokkal lát el minket a fejlesztendő területeket illetően.

Konklúzióként annyit leszögezhetünk, hogy felelős vállalkozóként még inkább érdekünkben áll minél többet kihozni az általunk használt okos készülékekből. Pláne abból a megfontolásból célszerű erre törekedni, hogy mindez egyértelműen a javunkra fog válni.