Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Érdemes péntek előtt tankolni?

Érdemes péntek előtt tankolni?
Péntektől a 95-ös benzin literenkénti átlagára 383 forintra, a gázolaj literenkénti átlagára pedig 399 forintra emelkedik. Péntekig jól megtankoljuk a céges autókat majd leparkoljuk őket a telepen és várunk? Ez is lehet egy megoldás. De mit tehetünk, ha a gépjárműveinket folyamatosan használnunk kell? A fuvarozók vagy a területi képviselők általában nem maradhatnak otthon. Milyen lehetőségeink lehetnek, hogy kiadásainkat csökkentsük?

A GPS nyomkövetés kiválóan alkalmas arra, hogy a járművek üzemeltetéséből eredő rejtett költségeket felfedjük, ezáltal optimalizálhassuk a cég kiadásait. Sokan nem is gondolnák, hogy ezek a költségek mennyire meg tudják nyomni a büdzsét, pedig nagy járműflotta esetén tényleg súlyos összegekről lehet szó. A GPS nyomkövető viszont segíthet ezeket feltárni, és hozzájárul ahhoz, hogy a sofőrjeink úgy vezessenek, hogy az a cég számára költséghatékony legyen.

2021 küzdelmes év lehet az olaj számára is, az elemzők szerint lassú és fokozatos áremelkedés vár az energiahordozóra. A keresletet leginkább a szállítási szektor aktivitása határozza meg, ezért kilátásaira érthető módon az olajpiac is kiemelten figyel. Az egyik leggyengébb hozzájárulást nyújtó ágazat továbbra is a légi közlekedés lehet, nem utolsó sorban az üzleti célú utak zömének videókonferenciákkal történő kiváltása miatt. De az olajkereslet szempontjából szintén meghatározó közúti forgalom még szintén alaposan elmarad a járvány előttitől, Európában 20, az Egyesült Államokban 40, míg Ázsiában 5 százalékkal.


Milyen megoldások vannak még?

Közepes, vagy nagyobb volumenű céges gépjármű flottát üzemeltetve egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit fizetünk egy-egy liter benzinért vagy gázolajért. Az elsődleges cél tehát hatékonyan védekezni az árváltozásokkal szembeni kitettség ellen. Erre kínál hathatós megoldást az üzemanyag kártya, amely az ország 194 töltőállomásán jogosít fel kedvezményes tankolásra. Mindemellett arra is van lehetőség, hogy az üzemanyag-nagykereskedelmet oldjuk meg költséghatékony formában. Célszerű tehát aktívan keresni és kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyekkel az üzemanyag árak esetleges változásai kevésbé tudják befolyásolni a cégünk működését.

 

Forrás: Portfolio.hu, Holtankoljak.hu