Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Tudatos tankolás a fenntarthatóságért

Tudatos tankolás a fenntarthatóságért
Napjaink egyik alapvető kérdése a fenntarthatóság, és hogy mit tehetünk Bolygónk megóvásáért. Íme egy lehetőség a gépjárművezetők számára.

A CO2 másik nevén szén-dioxid, mely kibocsátása vezetés közben történik, amikor a fosszilis energia elégetésre kerül, és mozgási energiává alakul át, hogy az autót mozgásba hozza.

A legnagyobb veszélyt az üvegházhatás jelenti bolygónkra és ránk is: a légköri CO2 elnyeli a Nap által kibocsátott és a Föld felszínéről visszavert hősugárzást, és visszaküldi azt a Földre. Minél több üvegházhatású gáz van a légkörben, annál magasabb lesz a felszíni hőmérséklet. A CO2-csökkentés az éghajlatváltozás elleni hatékony intézkedés, ami jelentős kihívást jelent.

Különböző tevékenységei során a világon minden ember bocsát ki szén-dioxidot és hagy úgynevezett lábnyomot maga után.

CO2-kibocsátás akkor történik, amikor az üzemanyag elég, és a hőenergia mozgási energiává alakul át, így hozva mozgásba az autót.

üzemanyag elégetésekor keletkező CO2-kibocsátás számokban:

1 liter benzin, bioüzemanyaggal: 2,138 kg CO2 / liter

1 liter dízel, bioüzemanyag nélkül: 2,696 kg CO2 / liter

Az OMV tisztában van azzal, hogy e hatás csökkentésében mindenkinek a felelősséget kell vállalnia. Ezért döntöttek úgy, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagokkal részben kompenzálják a vezetés során keletkező szén-dioxid-kibocsátást.

Ha úgy dönt, hogy OMV MaxxMotion Performance üzemanyagot tankol autójába, az OMV a vezetés során keletkező szén-dioxid-kibocsátás 20%-át kompenzálja úgy, hogy az erdők védelmét szolgáló nemzetközi szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogatja.

Az OMV a ClimatePartner portfóliójában szereplő, a Verified Carbon Standard nevű program által tanúsított szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogatja. A támogatott projektek több régióban működnek, és az ENSZ számos fenntartható fejlődési céljának elérését segítik.

Az OMV töltőállomásokon válassza a MaxxMotion Performance üzemanyagokat, ezzel Ön olyan szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogat, amelyek célja az erdővédelem, és amik e nélkül nem jöhetnének létre.

Tankoljon kedvezményesen készpénzmozgás nélkül minden alkalommal tankolókártyával!

forrás: omv.hu