Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Gazdaságos üzemanyag a nagyfogyasztóknak

Gazdaságos üzemanyag a nagyfogyasztóknak
Az biodízel egy olyan korszerű üzemanyag, amely módosított összetételének és speciális adalékolásának köszönhetően jelentős megtakarítás érhető el.

Kiknek ajánlott a biomentes üzemanyag?

Minden típusú, dízelmotorral rendelkező járműben korlátozás nélkül felhasználható a biokomponens mentes üzemanyag, mely teljes mértékben megfelel az MSZ EN 590-es gázolajszabványnak. Azonban a termék előnyei elsősorban nagyméretű dízelmotorok esetében érzékelhetőek. Nagyobb üzemanyag fogyasztás esetén érdemes saját tartályat is telepítenünk a munkagépeink közelébe. Egyesületünkön keresztül a gázolajkút telepítés és az üzemanyag rendelés is könnyedén megvalósítható. További információ itt!

Milyen előnyei vannak a használatának?

A biodízel egy olyan korszerű üzemanyag, amely a nagy lökettérfogatú motoroknál jelentős, akár 2-4%-os üzemanyag megtakarítást biztosíthat. Ez hozzájárul az üzemeltetési költségek és a CO2 kibocsátás csökkentéséhez is.

Ezenfelül az üzemanyag-ellátó rendszerben kevesebb lerakódás képződik a biomentes üzemanyag használata mellett, illetve fokozottan tisztítja az égésteret a lerakódott szennyeződésektől. Ennek egyik legnagyobb előnye, hogy tisztább motorüzemelést és nagyobb motorélettartamot tesz lehetővé, ami hosszabb távon csökkentheti karbantartási költségeket.

Hogyan érhető el megtakarítás az üzemanyaggal?

A fejlesztők szakértő csapata a biodízel üzemanyag megtakarítási hatékonyságát a termékfejlesztést követően teszteléseknek vetették alá. Először haszongépjárművekben, majd mezőgazdasági járművekben, mindezt különböző környezeti viszonyok között a normál gázolajhoz viszonyítva vizsgálták. A teszt során számos külső tényezőt figyelembe vettek: a korábban használt üzemanyagok és kenőanyagok minőségét, a karbantartási gyakorlatot, a szervizelési periódust, a géppark állapotát és a vezetési technikát. Az alaposan kidolgozott és pontosan lebonyolított mérések eredményei igazolták a termékfejlesztők munkáját laboratóriumi és országúti körülmények között is. A téli üzemanyag kizárólagos használatával akár 2-4%-os üzemanyag-megtakarítás érhető el, amely ennek köszönhetően alacsonyabb fogyasztást tesz lehetővé, így költségcsökkenés érhető el, valamint a CO2 kibocsájtás is alacsonyabb.

Ajánlatot kérek!

forrás: mol.hu