Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

WiFi fronton újít a Vodafone

WiFi fronton újít a Vodafone
Tulajdonost vált a Vodafone Magyarország, a cég vezetékesinternet ügyfelei éppen ezért kapnak egy olyan technológiai fejlesztést, melyet az anyacég már más piacokon évekkel ezelőtt bevezetett.

A Vodafone Magyarország ügyfelei is megkaphatják a Super WiFi nevű mesh megoldást, melynek eredményeként a nagyobb lakóingatlanban élők számára is stabil wifi kapcsolat építhető ki viszonylag egyszerűen, a szolgáltató saját eszközein keresztül.

A Super WiFi egy WiFi 6 alapú mesh rendszer, melynek beüzemelése a szolgáltató szerint kényelmesen, otthonról is elvégezhető. A Vodafone tévés szolgáltatásait használók számára a megoldás azzal a további előnnyel is járhat, hogy a set-top boxokig már csak a koax-kábelt kell elvezetni, a működéshez teljesen el lehet hagyni az ethernet-kábelt.

Hasonló mesh WiFi eszköz korábban is szerepelt már a Vodafone kínálatában, a Super WiFi-vel azonban az új eszközt szolgáltatásként is biztosítja az előfizetőknek a szolgáltató, ezáltal szakértői segítséget és támogatást is nyújt.

A Super WiFi szolgáltatás felhőalapú "öndiagnosztikai rendszert" is tartalmaz, mely folyamatosan optimalizálja a kapcsolatot és elosztja a sávszélességet az eszközök között, ezáltal biztosítva a stabil adattovábbítást. Ha pedig a későbbiekben gond lenne az internetkapcsolattal, a WiFi Doctor szolgáltatásnak köszönhetően a probléma távolról is lokalizálható, ami jelentősen megkönnyíti a telefonos segítségnyújtást.

forrás: hwsw.hu