Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Spóroljunk a járműflottán!

Spóroljunk a járműflottán!
Egy járműflotta költsége a fenntartó vállalkozásnak hatalmas kiadást jelentenek, hiszen az üzemben tartás nem két fillér, pláne, mert nem csak annyiból áll, hogy tankolni kell az autókat – habár azért az is egy igen jelentős összeg. Természetes, hogy a cégek igyekeznek ott megfogni a pénzt, ahol csak tudják, és igyekeznek optimalizálni a járművek fenntartásával járó költségeket.

Sokszor tűnik úgy, hogy bizonyos költségeket nem lehet megspórolni, hiszen az autókra muszáj biztosítást kötni, a szervizelésüket muszáj fizetni, és tankolni is muszáj őket. Ez így igaz, csak éppen nem mindegy, hogy ezek közül mi mennyibe kerül. Kis odafigyeléssel igenis csökkenthetők ezek a költségek.

Okosan a biztosítással!

Biztosításból többféle van, érdemes jó alaposan utánajárni, hogy mi az, amire szükségünk van, és mi fölösleges számunkra, majd egy jó ár-érték arányú biztosítást választani. Ne sajnáljuk erre az időt, mert hosszabb távon egészen biztosan megtérül, hogy hajlandóak voltunk alaposan utánajárni, és így a lehető legjobb konstrukciót tudtuk választani. Évekig tartó időszakokban ugyanis nyilvánvalóan nem mindegy, hogy mennyibe kerül a gépjárművek biztosítása havi szinten.

Tankoljunk olcsóbban!

Érdemes elgondolkodni a tankolás kérdésén is egy kicsit mélyebben. Egyesületünk tagjai számára elérhető a nagykereskedelmi üzemanyag, ami azt jelenti, hogy egy nagy tartályban biztosítunk üzemanyagot a cég saját telephelyén, természetesen kedvező áron. Nagy mennyiségű üzemanyag-felhasználás esetén mindenképpen érdemes ezt a lehetőséget megfontolni, mert hosszútávon rengeteget spórolhatunk így az üzemanyag árán.

Ha ez az út nem járható, az üzemanyagkártya még mindig lehet egy jó eszköz a spórolásra. Ennek lényege, hogy egy kártya segítségével fizethetünk a tankolásokért az OMV benzinkutakon. Az OMV egy bizonyos kereten belül megelőlegezi az üzemanyagot, a számlát rendezni csak utólag kell.

A kártyával sokkal kedvezőbb literenkénti árat tudunk elérni, így a járműveink üzemeltetése jóval kevesebbe fog kerülni. Az üzemanyag kártya igénylése teljesen díjmentes, semmiféle kötelezettséget nem von maga után, csak akkor kell bármiért is fizetnünk, ha elkezdjük használni.

Tudjuk, hogyan mozognak a gépjárműveink!

Az imént felsoroltakat kombinálhatjuk GPS szolgáltatással, ami lehetővé teszi a járműflotta szorosabb monitorozását. A flottakövetésnek köszönhetően olyan logisztikai információkhoz juthatunk, amik segítenek abban, hogy hatékonyan tudjuk üzemeltetni és felügyelni a flottát.

Láthatjuk a járművek mozgását, a bejárt útvonalakat, ezzel pedig lehetőségünk nyílik arra, hogy gazdaságosabban üzemeltessük őket. Így ugyanis fény derül arra is, ha nem éppen optimális a fogyasztás, nem a legrövidebb utat használja – akár tudtán kívül – egy sofőrünk, ha túllépi a sebességkorlátozást, illetve nem a leggazdaságosabb módon vezet.

Ezen információk birtokában láthatjuk, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy még jobban lecsökkentsük a járművek fenntartásának költségeit. Egy-két autó esetében ezek talán nem releváns összegek, de egy nagyobb méretű, több autóból álló járműflottánál már igen látványos spórolást jelentenek.

Amennyiben Ön is szeretné a lehetőségekhez mérten legalacsonyabb költségen működtetni a járműflottáját, éljen az egyesületünk által kínált lehetőségekkel! Ezek ugyanis nagyban hozzásegítenek a költséghatékony működtetéshez. Ha szeretne további részleteket megtudni szolgáltatásainkról, forduljon hozzánk bizalommal!