Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Az OMV schwechati eseményeiről

Az OMV schwechati eseményeiről
2022. június 3-án Ausztriában a kőolajfinomítóban történt balesetre az OMV a napokban maga reagált weboldalán.

Az angol nyelvű cikkben leírják, hogy víznyomás-próba során keletkezett a kár a blokkban, aminek javítását azonnal elkezdték. A finomító egyes területei továbbra is üzemelnek, valamint külön munkacsoport dolgozik együtt a beszállítókkal az áruhiány megelőzésén. Az OMV kijelentette, hogy sem Magyarországon, sem más országban nem tervezi a töltőállomások bezárását, amit az Osztrák Köztársaság üzemanyagtartalékának felhasználásával biztosít.

Ehhez csatlakozott  azóta Magyarország is, aki 18 millió liter 95-ös benzint és 29 millió liter gázolajat szabadít fel az OMV számára. Azonban kizárólag Magyarországon adhatja el a biztosított üzemanyagot. Ezenfelül abban állapodtak meg, hogy vissza kell pótolnia az eladott benzin és gázolaj 40 százalékát augusztus 31-ig, 60 százalékát pedig október 31-ig.


A magyarországi OMV egy ideiglenes technikai hibára hívja fel a figyelmet. A hatósági árazás alá eső üzemanyagok tekintetében a SuperShop program tagoknak a pontok kiadása átmenetileg szünetel. Ennek oka, hogy számítástechnikai rendszerük a hatósági árat csak kedvezményként tudja kezelni, azonban több kedvezmény összevonására nem alkalmas.

A probléma elhárításán folyamatosan dolgoznak!

Tankolókártyáját a továbbiakban is biztonsággal használhatja! Az üzemanyagellátás a továbbiakban is biztosított a magyarországi OMV töltőállomásokon.

 forrás: OMV