Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Kitartanak a kútüzemeltető kisvállalkozások

Kitartanak a kútüzemeltető kisvállalkozások
A benzinár-befagyasztása mellett is kitartanak a kútüzemeltető magyar kisvállalkozások.

Nehéz helyzetbe kerültek a benzinkutak üzemeltetői a benzinár-befagyasztása miatt. Egy fehérkutat üzemeltető "névtelen" forrás a Népszavának azt nyilatkozta, hogy a 480-as kútár mellett már sokan nem tudják kitermelni saját költségeiket.

Egy magán-töltőállomáson ellenben azt tapasztalták, hogy a hazai autósok megrohamozták a benzinkutat hétfőn. Egyelőre úgy vélik, nem szívesen hagynának fel az iparral.

Koczor András, a Somogy megyei Hetes település benzinkútjának üzemeltetője azt mondta, a benzinnel most vannak nullán, a dízelen még van nagyjából öt forint haszon literenként, de ebből nem lehet fenntartani egy benzinkutat. Főleg, hogy a benzin nagykereskedelmi ára szerdától tovább nő, onnantól pedig szerinte minden liter benzin veszteséges lesz. Ugyan csak az alapüzemanyagok árát fagyasztották be, a prémiumoké továbbra is bőven 500 forint felett van. A kútüzemeltető szerint amióta durván elszálltak az árak, a drágább üzemanyagokból jóval kevesebb fogy.

Arról is beszélt, hogy szerinte az embereknek fogalmuk sincs róla, hogy mennyibe kerül egy kút üzemeltetése. A nullás árrés azt jelenti, hogy mostantól zsebből kell majd fizetni mindent, így nem véletlen, hogy már a hétvégén többen azt mondták, hogy elküldenek alkalmazottakat.

Koczor András szerint akinek az 510 forintos benzin drága volt, annak a 480 forintos is drága, akinek pedig autóba kell ülnie, annak szintén mindegy.

A jövővel kapcsolatban így nyilatkozott: "az ember nem zár be, mert ki kell szolgálni a vevőket, még ilyen áron is".

"Tehát maradunk nyitva, viszont bevétel híján centizni kell majd a rendeléssel, ami azt jelenti, hogy előfordulhat, éppen nem lesz üzemanyagunk, mert nem tudunk tartalékolni, hanem próbáljuk kiszámolni, mikor fogy el az előző adag. És ez nem szabotázs vagy sértődés, hanem szimpla matematika: ha nincs elég bevételem, nem tudok elegendő árut venni" - mondta.

Amennyiben megtehetjük tankoljunk prémium üzemanyagot és vásároljunk több terméket a kút shopjában, ezzel is segítve a nehéz helyzetbe került üzemeltetőket.
Köszönjük meg a kitartását minden magyar kútüzemeltető kisvállalkozónak!

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu