Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Ingyenes adattörlő címke került a mobilokra, laptopokra

Ingyenes adattörlő címke került a mobilokra, laptopokra
Egyszer használatos adattörlő címkét adnak a kereskedők december elsejétől az adattárolók vagy tárhellyel rendelkező készülékekhez.

Aki adattárolót vagy tárhellyel rendelkező készüléket vásárol, az ezentúl egy adattörlő címkét is kap a kereskedőktől ajándékba. Az NMHH szerint a címkén szereplő kóddal az arra létrehozott webes felületen elektronikus adathordozókra vonatkozó adattörlési szolgáltatást lehet igénybe venni. Ezzel lehetővé válik az eszközön tárolt adatok biztonságos és visszavonhatatlan törlése.

Az ingyenes állami adattörlő alkalmazás biztosítását kormányrendeletben rögzítették. Ez alapján december 1-jétől az új, tartós adathordozókat, vagy azokat tartalmazó eszközöket árusító kereskedők a vásárlást egy adattörlő címkével egészítik ki. A címkén található kód felhasználásával a vásárlónak lehetősége nyílik az adott eszközön tárolt adatok végleges törlésére. Új készülék vásárlására webshopunkon keresztül Önnek is van lehetősége.

Az NMHH tájékoztatása szerint a kereskedőtől kapott címkén lévő kóddal, a szükséges azonosítók megadásával és az eszköz típusának kiválasztásával egy szoftver a veglegestorles.hu webes felületen egyszerűen, véglegesen, visszavonhatatlanul és biztonságosan törli az adatokat az adathordozóról.

Fontos, hogy a címkén található kód egyszer használatos!

A hatóság arról figyelmeztet, hogy a már nem használt adathordozó eszközökről a nem törölt adatok könnyen eljuthatnak a készülék következő használójához. Nem szükséges szakképzettnek lenni ahhoz, hogy valaki visszaállítsa az eredeti fájlokat. Ha a telefonhoz más okoseszközök is kapcsolódnak, akkor még könnyebben elérhetők ezek az adatok – akár fotók, akár jelszavak is. Ezért különösen fontos, hogy a tartós adathordozókon alkalmazott törlési módszer visszavonhatatlan és biztonságos legyen. Erre kínál egyszerű és megfelelő megoldást az említett weboldalon elérhető szolgáltatás.

Kedvező készülékvásárlási lehetőséget keres? Csatlakozzon flottánkhoz és használja ki annak minden előnyét!

forrás: hvg.hu