Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

OMV MaxxMotion Super 100plus

OMV MaxxMotion Super 100plus
Miért érdemes prémium minőségű üzemanyagot tankolni gépjárműveinkbe? A válasz egyszerű, mégis sokak számára meglepő lehet.

Az OMV MaxxMotion Super 100Plus kiemelkedő minőségét bizonyítja, hogy a Worldwide Fuel Charter (WWFC) üzemanyagokra vonatkozó legmagasabb szintű előírásainak is tökéletesen megfelel. Ez azt jelenti, hogy lehetővé teszi a motor maximális hatékonysággal való működését a legalacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett. 

A motorban a dugattyúk mozgása súrlódással jár, ami hozzájárul a motorok hatékonyságának csökkenéséhez. Azonban a MaxxMotion Super 100plus benzin új, súrlódáscsökkentő összetevőinek köszönhetően csökkentik a súrlódást a dugattyúgyűrű és a henger között. A kisebb belső súrlódás alacsonyabb fogyasztást és jobb teljesítményt eredményez gépjárműveink számára.

A prémium minőségű üzemanyag rendkívül ellenálló kopogásgátló összetevőkkel rendelkezik, mely optimális égési hatékonysághoz vezet. A korábbi gyújtás pont és a magasabb sűrítési arány együtt az égési folyamat magasabb termikus hatékonyságához vezet. Ez nagyobb teljesítmény-átvitelben nyilvánul meg, melynek eredménye az optimálisabb gyorsulás.

A magas, legalább 100-as oktánszám és a csökkentett súrlódás maximális hatékonyságot és tartósságot eredményez minden típusú benzinmotor számára. A minőség nem minden esetben megfizethetetlen. Tankolókártyával prémium minőségű üzemanyagot is kedvezményes áron tankolhat.

A MaxxMotion üzemanyagok meghosszabbítják a motor élettartamát, mivel hatékony korrózió-gátlóval rendelkeznek. Ez védőréteget képez a fémfelületen, így akadályozza meg a rozsda kialakulását. Így az autó teljes üzemanyag-ellátó rendszerét megvédi a nemkívánatos korróziótól.

Az üzemanyagban található lerakódás gátló aktív összetevő mikroszkopikus védelmet képez a szívórendszerben, amivel megelőzi a részecskék felgyülemlését, ezzel elkerüli és csökkenti a lerakódások kialakulását. A lerakódások negatív hatással vannak az üzemanyag- levegő keverékre és így az égési folyamatra is, mely a károsanyag kibocsátás növekedéséhez vezet. A tiszta szívórendszer viszont javítja az üzemanyag- levegő keveréket, és így az égési folyamatot is.

Az OMV MaxxMotion üzemanyag használata eltávolítja a szívószelepekben található lerakódások akár 87%-át, amivel tisztítja a gépjármű motorját. A motor teljesítménye így visszaáll a maximális értéket megközelítő szintre és megtartja az optimális károsanyag-kibocsátást.

 forrás: omv.hu