Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Melyik gyártók adták el idén a legtöbb 5G-s telefont?

Melyik gyártók adták el idén a legtöbb 5G-s telefont?
Melyik gyártó adta el a legtöbb 5G-s okostelefont az első negyedévben? A cikkből kiderül a válasz, egyúttal az 5G előnyeire is kitérünk.

Vajon a mobilpiac gigászi szereplői közül kiknek sikerült értékesíteni a legtöbb 5G-s okostelefont 2020 első negyedévében? Illetve mikor jöhet el annak az ideje, amikor cégvezetőként, illetve vállalati döntéshozóként nekünk is meg kell lépnünk az új technológiával ellátott készülékek beszerzését?

Melyik gyártók értékesítették a legtöbb 5G-s mobilt idén?

A nemrégiben publikált felmérések eredményei a 2020-as esztendő első negyedévében értékesített, 5G technológiával ellátott mobiltelefonokra vonatkoznak. Ebben az összevetésben a Samsung végzett az élen, méghozzá 8,3 millió darab értékesített készülékkel.

Második helyre futott be a Huawei a maga 8 milliós eladási számával. Az első öt hely további sorrendje a kínai Vivo, a Xiaomi, valamint az Oppo hármasával alakult ki. Külső szemlélőként talán hiányolhatjuk a listáról az Apple-t. Ők viszont még nem rukkoltak ki 5G-s készülékkel.

Pontosan mit jelent az 5G technológia?

Az elnevezés pontosan az ötödik generációs mobilhálózatra, vagy ötödik generációs vezeték nélküli hálózatra vonatkozik. Egy technológiai standardként lehet meghatározni, ami a közeljövőben egyre nagyobb népszerűségnek örvendhet.

Hogy mitől jobb az 5G a 4G-hez viszonyítva? Ha egy szóban akarnánk választ adni a kérdésre, akkor a gyorsaságot kellene kiemelnünk. Merthogy az 5G-s technológia egész egyszerűen ugrásszerű javulást eredményez az adatátvitel sebességében.

Valljuk meg őszintén, az ilyen jellegű újításokokat magánszemélyként és cégvezetőként is csak üdvözölni lehet.

Milyen előnyei lehetnek az 5G-s mobiloknak felhasználói szempontból?

A gyártók és forgalmazók által közzétett információk alapján az 5G-s hálózat gyorsaságát leginkább azon keresztül lehet szemléltetni, hogy rajta keresztül egy HD felbontású film letöltése is meglehet akár 8-10 másodperc leforgása alatt.

Habár lenyűgöző teljesítménynek tűnik mindez, azért céges környezetben jó eséllyel nem erre fogjuk használni majd az 5G-s készülékeket. Ugyanakkor roppant hasznos lehet majd, amikor S.O.S. szükségünk van egy email betöltésére, egy videóhívás lebonyolítására, vagy egy online applikáció használatára.

Mivel ezeket a funkciókat a másodperc tört része alatt érhetjük majd el, ennek köszönhetően az okostelefonon keresztül véghezvitt munkafázisok hatékonysága is feljavulhat. Még egy indok, amiért érdemes lesz elgondolkodni az 5G-vel ellátott készülékek beszerzésén.

Most akkor a 4G már lejárt lemeznek számít?

Természetesen nem kell egyből pánikolni, az 5G-s technológia itthon még gyerekcipőben jár. Leginkább az úgynevezett „early adopterek”, vagyis a korai elfogadók részéről tapasztalható az alkalmazása.

Ennek megfelelően nem késtünk még el sehonnan, hogyha a céges mobilflottánkba tartozó valamennyi készülék 4G technológiával működik. Amennyiben a munkatársak még nem panaszkodnak az adatátvitel sebességére, akkor nem feltétlenül kell selejteznünk minden régi telefont.

Ugyanakkor nem árt majd résen lennünk, és nyomon követnünk az 5G-s készülékek térhódítását. Előbb vagy utóbb ugyanis eljön az a pont, amikor hatékonysági szempontból is indokoltnak bizonyul a váltás.

Érdemes lehet-e vállalati 5G-s okostelefonok beszerzésében gondolkodni?

Ahogy fentebb is részleteztük, az egész csak idő kérdése. Céges környezetben, ahol a hatékonyság az eredményes működés egyik indikátora, ott bizony a gyors adatátvitelnek kulcsfontosságú szerepe van.

Amikor pedig elérkezettnek látjuk az időt az új okoskészülékek beszerzésére, érdemes lesz racionális alapon döntenünk a vásárlásról. Ennek szellemében kihasználhatjuk például azokat a kedvezményeket, amelyekre a Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesületének tagjaként jogosultak vagyunk.

Ezáltal a beruházásunk nemcsak a cégünk technológiai fejlődését támogatja, hanem költséghatékonynak bizonyulhat a megvalósítás is.