Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Schwechat újra üzemel

Schwechat újra üzemel
Az OMV finomítója 2022 júniusában történt incidenst követően ismét teljes kapacitással üzemel.

A schwechati balesetet követő javítások során a finomító termelési korlátozásait pótló alternatív ellátórendszer továbbra is üzemben marad, ameddig szükséges. Ez lehetővé teszi a piacok további folyamatos, megbízható ellátását, valamint a készletek gyorsabb feltöltését.

Javítási munkálatok

A schwechati telephelyen dolgozó 800 fős munkaerő mellett a javítások elvégzésére, valamint a finomító részleges működésének biztosítására és optimalizálására további 320 szakértőt vontak be a munkálatokba különböző ausztriai és európai partnercégekből.

Az sérült oszlop 50 méter magas, átlagos átmérője 8 méter. Az eset után azonnal megkezdődtek a kiterjedt bontási és előkészítési munkák, az anyagok megrendelésével és a javításhoz szükséges előgyártással. A 100 tonnás oszlopfejet egy 70 méter magas daruval leválasztották és kiemelték, hogy felgyorsítsák a javítási folyamatot. Összesen 200 tonna acélt dolgoztak fel cserealkatrészekké és kevesebb mint 16 hét alatt szerelték össze és cserélték ki.

Szeptember végén sikeresen lezárult a törvényben előírt víznyomás-próba a főoszlopon. Ezt követően fokozatosan üzembe helyezték a megfelelő előkészületeket követően. Az összes egység teljesítményének sikeres maximalizálását követően az OMV Schwechat Finomító ismét teljes kapacitással működik. Tankoljon Ön is korlátok nélkül tankolókártyánkkal, kedvezményes áron!

Alternatív ellátórendszert kell fenntartani

Az alternatív ellátási rendszer, amely nagyrészt ellensúlyozta a schwechati finomító termelési nehézségeit a javítás során, további ellátási forrásként fennmarad.

„A rugalmasságnak, a támogatásnak, az összes érintett fél rendkívüli elkötelezettségének köszönhetően a javítás zavartalanul lezajlott, és az OMV Schwechati Finomító által kiszolgált piacok továbbra is megbízható ellátásban részesülhetnek” – mondta Alfred Stern, az OMV Igazgatóság elnöke és vezérigazgatója. „Köszönetet szeretnék mondani továbbá az osztrák szövetségi kormánynak és a Nemzeti Tanács tagjainak, valamint a szlovákiai és magyarországi illetékes hatóságoknak és minisztériumoknak, akik a kötelező vésztartalékok egy részének felszabadításával segítették az ellátás stabilitását.

forrás: omv.com