Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

A kártyás vásárlások értéke történelmi rekordokat dönt

A kártyás vásárlások értéke történelmi rekordokat dönt
A kártyás vásárlások értéke történelmi rekordokat döntött a járványidőszak óta. Online és üzletben történő vásárlás esetén is egyre több alkalommal fizetünk bankkártyával.

Bár a járvány viszonylagos lecsengésével az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba, a készpénzes fizetéshez nem tértünk vissza. Sőt, csúcsokat dönt a bankkártyás vásárlás Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a második negyedévben már több mint 280 millió alkalommal fizettünk kártyával, ami körülbelül 2270 milliárd forintot jelent. A növekedés üteme a tranzakciók számában 23, a kifizetett összeg tekintetében viszont 30 százalékos.

Jobban bízunk az internetes fizetés biztonságában?

A pandémia miatt kialakult vásárlási szokásaink hosszú távon velünk maradnak. Egy negyedév alatt már több mint 30 millió alkalommal adtuk meg adatainkat online vásárlások során.

Ennek egyik oka lehet, hogy a boltok bezárása miatt átszoktunk az internetes rendelésre. A másik ok az, hogy nagyobb bizalom alakul ki bennünk az online rendelések tekintetében. Szerencsére Magyarország rendre az első három–öt európai ország között van, ahol a legkisebb a bankkártyás csalások száma.

A webshopban többet költünk

Érdekes, hogy az internetes vásárlások alkalmával egy tranzakcióban körülbelül ötven százalékkal többet költünk, mint a fizikai üzletekben történő vásárlások során. Míg egy boltban átlagosan nyolcezer forintot fizetünk egy-egy alkalommal, addig az online felületen az átlagosan tizenháromezer forintra ugrik ez az érték.

Ritkábban veszünk fel készpénzt

Mindeközben egyre tudatosabban járnak el a banki ügyfelek, ha készpénzfelvételről van szó. Kisebb kilengésektől eltekintve immár harmadik éve stabilan csökken a bankkártyás készpénzfelvételek száma. A felmérések azt mutatják, hogy akik elkezdenek plasztikkal fizetni, azok döntő részének meg is tetszik ez a fizetési forma, és a későbbiekben egyre többet és több helyen fizetnek kártyával.

forrás: index.hu

Önnek is szimpatikus a bankkártyás fizetés? Nyugodtabb, ha nem kell hatalmas összegeket készpénzben magánál tartania? Tankoláshoz biztosan nem kell! Tankolókártyás megoldással gyorsan és egyszerűen fizethet a benzinkutakon.