Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Nem mindegy, mit tankol a céges autókba!

Nem mindegy, mit tankol a céges autókba!
Ha a cége autóparkot tart fenn, akkor bizonyára tisztában van vele, hogy az üzemanyag az egyik legmagasabb kiadás. Sajnos ezen a tényen nemigen lehet változtatni olyan értelemben, hogy üzemanyagra szükség van, annak pedig van egy – nem túl alacsony – ára.

A legtöbb esetben úgy próbálják csökkenteni valamelyest az ezzel kapcsolatos költségeket, hogy megpróbálják a lehető legolcsóbb üzemanyaggal tankolni a céges autókat. Lehet, hogy ez a havi büdzsén aktuálisan meglátszik, de mégsem biztos, hogy ez a jó megoldás, ugyanis hosszútávon akár komolyabb költségeket is előidézhet, ha az autók silány minőségű benzint vagy gázolajat kapnak.

Ha nem jó minőségű az üzemanyag, tönkreteheti a motort

Tudjuk, hogy az üzemanyag a motort működteti, a rossz minőségű pedig tönkre fogja tenni a motort. Sajnos azt kell mondanunk, hogy a többihez képest gyanúsan olcsó üzemanyag nem véletlenül olcsóbb: nem képvisel olyan magas minőséget, mint a borsosabb árú fajták. Éppen ezért nem érdemes lemondani a minőségi üzemanyagról, és egy alacsony árú fajtát választani, mert hosszútávon, ha meghibásodik az üzemanyag miatt a járművek motorja, akkor sokkal több pénzt fogunk a szervizben hagyni, mint amennyit spóroltunk az üzemanyaggal.

Ehelyett érdemes inkább arra keresni lehetőséget, hogy jó minőségű üzemanyagot tankolhassunk kedvező áron az autókba. Ilyen lehetőségek ugyanis vannak, a benzin nem egységáras, ahogy a gázolaj sem, tehát találhatunk módot arra, hogy némi kedvezménnyel lefaragjunk az üzemanyagra szánt összegből.

Ilyen lehetőség például az üzemanyagkártya, aminek köszönhetően kedvezményesen kaphatjuk a jó minőségű üzemanyag literjét, így összességében kevesebbet fogunk tankolásra költeni. Egyesületünk tagjainak tudunk üzemanyagkártyát biztosítani, aminek segítségével élhetnek ezzel a kedvezménnyel.

A kártya igénylése díj- és kötelezettségmentes, fizetni csak akkor kell, ha valóban tankoltunk is vele. Előfinanszírozási rendszerben működik az üzemanyagkártya, vagyis az OMV megelőlegez egy bizonyos összeget a cégnek, ami keretein belül tankolhatjuk a járműveket, és utólag kell rendezni az összeget.

Hol lehet vele fizetni?

Az üzemanyagkártyát Magyarországon 194 kúton fogadják el, Európa-szerte azonban akár 20.000 töltőállomáson használható. A tankolás mellett másra is alkalmas, például útdíjfizetésre, és egyéb szolgáltatások is igénybe vehetők vele. Ha olyan kúton tankolunk, ahol a kútár alacsonyabb, mint a kedvezményes ár, amit a kártya biztosít, akkor a rendszer automatikusan kútárral a számol. Rosszul tehát semmiképpen nem járhatunk vele. Azon kívül, hogy az üzemanyagot kedvező áron szerezzük be, az autómosás árából is 10% kedvezményt kaphatunk, illetve SuperShop kedvezmény is jár: egy literért egy pont, ami 1 forintot jelent.

A kártya amellett, hogy kedvezményeket biztosít, segít abban, hogy a gépjárművek fenntartásával kapcsolatos költségek nagy részét egy kézben tudhassuk. A rendszer használata által kontrollálhatjuk a tankolásokat, és egyszerűsíthetjük az adminisztrációt, a készpénzmozgást pedig minimumra szoríthatjuk. A céges járművek használata így könnyebben ellenőrizhetővé válik, a fenntartásuk pedig lényegesen olcsóbb lesz.

A kártyával a listaáras tankolás válik lehetségessé, vagyis az ár függetlenül a kúttól kiszámítható lesz, így könnyebben lehet egy-egy út várható költségeivel előre tervezni.

Amennyiben Önt is érdekli a lehetőség, keressen minket, és igényeljen üzemanyagkártyát!