Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Hogyan növelhető egy cég profitja?

Hogyan növelhető egy cég profitja?
Egy cégnél a profit mennyisége nagyon sok tényezőtől függ. Elsősorban persze a bevételek számítanak, de nem csak újabb és újabb nagy üzletekkel lehet elérni, hogy a profit a lehető legmagasabb legyen. Nagyon sokat nyom a latban ugyanis a kiadás oldal. Számos esetben lehet azzal találkozni, hogy egy cég vezetősége azt hiszi, a lehető legkevesebb pénzt költi, de ha jobban megnézzük, általában azért le lehet még faragni a kiadásokból.

Számos esetben olyan dolgokon veszít túl sok pénzt a cég, amiket gyakorlatilag észre sem vesznek, apróságoknak tűnnek. Ilyen például a mobiltelefonok használata, a tankolás, a GPS szolgáltatás, a biztosítások, illetve az is gyakori, hogy az adózással kapcsolatosan is vannak kedvezőbb lehetőségeink annál, amit fizetünk.

Az MKKVE-tagoknak több területen is tudunk segíteni abban, hogy megtalálják a cégük számára legkedvezőbb lehetőségeket, és optimalizálják a kiadásaikat.

Mobilkommunikáció

Első körben ott tudunk spórolni a mobilokon, hogy jól megnézzük, milyen készülékeket vásárolunk. A darabszám után általában járhat kedvezmény, de lehetséges, hogy ez nem annyira nagy mértékű, mint amit Egyesületünk tud biztosítani a partnereinek. A beszerzések csoportosítása révén előnyösebb áron tudunk telefonokhoz juttatni vállalkozásokat a piaci árakhoz képest, természetesen garanciával és prémium szolgáltatásokkal.

A telefonok használatának egy másik aspektusa, hogy mennyiért telefonálunk. Már korábban ejtettünk szót a tagjaink számára elérhető díjcsomagokról, amik jóval kedvezőbbek, mint a mobilszolgáltatók átlagos céges díjcsomagjai. Ráadásul az MKKVE-tagok egymás között is ingyen beszélhetnek, így nemcsak a cégen belül kommunikálhatunk olcsóbban, hanem akár egy üzleti tárgyalás során is.

A mobiltelefon számlákat sem árt górcső alá venni, ugyanis sokkal több információt tartalmaznak, mint gondolnánk. Egy alapos elemzés után sok ügyvezető meglepődik! Díjmentes számlaelemzésünkkel fény derülhet arra, hogyan lehetne még lefaragni a mobilszámlákkal járó költségeket.

A tankolás

Az üzemanyag-felhasználás is kritikus pont lehet egy cégnél, különösen akkor, ha a tevékenység szorosan kapcsolódik a gépjárművek üzemeltetéséhez, például szállítmányozással, fuvarozással foglalkozunk. Ebben az esetben egyáltalán nem mindegy, hogy mennyiért tankol egy-egy autó, hiszen több van belőlük, így akár komolyabb összeget is jelenthet, ha a piaci árakon tankolunk.

Egyesületünk tagjainak kedvezményesen tudunk üzemanyagot biztosítani, amihez csak üzemanyagkártyára van szükségük. Ez a szolgáltatás kötelezettségmentes, az üzemanyagkártya igénylése után biztosítunk egy hitelkeretet a cégnek, illetve olcsóbban juthat hozzá az üzemanyag literjéhez. A kártya használata így minden egyes autónál spórolás jelent, ami együtt akár nagyobb összeget is kitehet.

További kedvezmény üzemanyag tekintetében, hogy nagykereskedelmi mennyiségben tudunk üzemanyagot biztosítani a cégek telephelyén, így a tankolást a saját telephelyünkön intézhetik, természetesen olcsóbban

GPS, biztosítás, adók

Hogyan segítheti a GPS a spórolást? Úgy, hogy nyomon követhetjük gépjárműveket, ezáltal látjuk, milyen útvonalon mennek, mennyivel, milyen fogyasztással. Ez a legjobb módja annak, hogy meglássuk a spórolási lehetőségeket is.

A vállalati biztosítások sokfélék lehetnek – biztos, hogy a legjobb ár-érték arányút választottuk? Tagjaink számára rendkívül előnyös lehetőségeket tudunk nyújtani, kollégáink pedig kötelezettség- és költségmentesen adnak független tanácsot!

A legtöbb vezető az adókat kellemetlen tehernek éli meg, de ezek tervezhető kiadások. Az adó-optimalizálás nem az adófizetés elkerülését jelenti, inkább csak egy terv annak érdekében, hogy ne okozzon gondot a befizetése. Legális keretein belül az adó akár csökkenthető is, amivel megtakarítás érhető el.

Ha Ön is úgy érzi, tudunk ezek valamelyikében segíteni, itt találja a részleteket!