Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Milyen újdonságot tartogat az Apple felturbózott hangszórója?

Milyen újdonságot tartogat az Apple felturbózott hangszórója?
Az Apple intelligens hangszórója – a HomePod - nem aratott nagy sikert a korábbiakban, de talán a jövőre érkező, megújult változat feledtetni tudja majd az előd hibáit.

Nagy hardverfejlesztésre ne számítsunk, de azért az érintőképernyő a tetején mindenképp nagy előrelépésnek számít. Az Iphone 14 is újdonsággal készül.

Tavaly márciusban az Apple úgy döntött, hogy leáll a 2017-ben bejelentett HomePod gyártásával és inkább a HomePod minire összpontosít (ez 2020 novemberében jelent meg, és jelenleg az egyetlen alternatíva). Ez azonban nem jelentette azt, hogy végleg nyugdíjba küldték volna az eszközt, a háttérben ugyanis továbbra is folytak/folynak a fejlesztések. Így amikor megjelenik majd a HomePod-utód, akkor a lehető legjobban megfelel majd a kor elvárásainak. Zárójelben megjegyezzük, hogy a legújabb iPhone-ok működése eltér a megszokottól.

Mark Gurman, az Apple-terveinek és termékeinek ismert szakértője az új HomePoddal kapcsolatban is megosztotta információit. Szerinte 2023-ban jelenik majd meg, és a tetején egy érintőkijelző lesz. Gurman szerint ugyanazt az S8 chipet fogja használni, amelyet az Apple Watch Series 8 is és méretében, valamint a hangteljesítményében közelebb áll az eredeti HomePodhoz, mint az új HomePod minihez. Még az is elképzelhető, hogy kamera is lesz az újdonságon.

Egy másik neves Apple-elemző - Ming-Chi Kuo - is azt állította a közelmúltban, hogy az Apple dolgozik a HomePod frissített verzióján. Viszont azt is hozzáfűzte, hogy „nem lehet sok innováció a hardvertervezésben" a korábbihoz képest, de ez valószínűleg nem izgatja majd túlságosan a megszűnt modell rajongóit.

Kuo véleménye szerint az Apple „még mindig azon gondolkodik, hogyan lehet sikeres" az intelligens hangszórók piacán, amely termék „kétségtelenül az otthoni ökoszisztéma egyik alapvető eleme". Ezzel látszólag azt sugallja a szakértő, hogy az alaptervtől való távolodás kockázatos, és az Apple-nek erősen meg kell fontolnia a döntését.

Válassza vállalati flottáink egyikét és vásároljon készüléket egyedi kedvezményekkel!

forrás: hvg.hu