Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Amikor nem balszerencsés a 13!

Amikor nem balszerencsés a 13!
Megérkeztek az új Apple készülékek, köszöntsük az új iPhone 13-at. De mit is tudnak ezek az új csodák? Lássuk...

Ahogy vártuk, szeptember 14-én az Apple megtartotta éves nagy őszi eseményét, ahol a hardveres újdonságok kerültek előtérbe. Korábban, a júniusi konferencián mutatkozott be az iOS 15 mobilszoftver, amire már csak heteket kell várnunk. Most viszont megismerhettük az új 6,1 hüvelykes alapmodellt és az 5,4 hüvelyes iPhone minit. 

iPhone 13 és iPhone 13 Mini

A dizájnban nagy változást nem vártunk, ugyanis 2020-as iPhone-nál már több formai jellemzőt is újragondoltak, így most is ehhez igazították a készülékeket. Az iPhone 12 szögletes, lapos külseje a korábbi iPhone 4-re emlékeztet, ezzel azonban némileg sikerült igazodnia az iPad Air és iPad Pro formavilágához. Változás azonban, hogy 20 százalékkal kisebb szenzorsziget került az OLED kijelzőre, benne a FaceID arcfelismerős hardverével.

Egy 12 megapixeles, f/2,2 fényrekeszes előlapi kamerát kapott, ami 4K-s videofelvételeket és 1080p felbon­tású HD-video­felvételeket is tud készíteni. Újdonság még a szenzorokat magába foglaló hátlapi kitüremkedés: a két fő szenzor egymáshoz képest átlósan helyezkedik el. Az egyik 12 megapixeles és f/1,6-os fényrekesz jellemzi, 47 százalékkal több fényt tud beengedni, pixelmérete pedig 1,7 mikron. A másik 12 megapixeles ultraszéles látószögű, f/2,4 fényrekeszes és 120 fokos látószögű. Ezekkel a kevésbé ideális fényviszonyok mellett is kimagasló minőségű képeket biztosíthatnak. A kamerarendszer támogatja a kétszeres optikai és akár ötszörös digitális zoomot. Természetesen a széria minden tagja támogatja az 5G-t, köszönhetően a Snapdragon X60 modemének. A készülékekbe az A15 Bionic chipje kerül.

Felújítaná a céges mobilparkot? Az új csúcskészülékek hamarosan előrendelhetőek lesznek, ezzel kapcsolatos információkért kérjük keresse dedikált ügyfélmenedzserét vagy központi irodánkat.