Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

A céges mobiltelefon parkolásra történő költséghatékony használata

A céges mobiltelefon parkolásra történő költséghatékony használata
Hogyan lehet kiváltani a macerás aprópénzes fizetést a parkolóautomatáknál? Miként oldhatjuk meg gazdaságosan és kényelmesen a parkolást okostelefon segítségével?

Hogyan használják a munkatársaink a céges mobilflottába tartozó készülékeket a parkolással kapcsolat gyors és kényelmes ügyintézésre? Illetve miként segítheti a mobilparkolás gazdaságos kivitelezését az egyik szolgáltató által nemrégiben biztosított kedvezmény?

Többek között ezeknek a kérdéseknek járunk utána a cikkben. Vagyis kitérünk az okostelefon segítségével intézett parkolás előnyeire, emellett pedig a hosszabb távon zsebmetszőnek számító kényelmi díj lefaragásának a lehetőségére is rávilágítunk.

A céges autóink parkolását folyton aprópénzzel megoldani nem túl hatékony

Hogyha a munkatársainknak a céges ügyek intézéséhez rendszeresen kell fizetős helyen parkolniuk, akkor a fémpénzes megoldás helyett mindenképpen célszerű valamilyen modernebb és hatékonyabb opcióra váltani.

Pláne igaz ez akkor, ha a parkolóautomatákkal ellátott helyeken gyakori vendégnek számítanak az autóink. A kollégák zsebében vagy táskájában ott lapuló okostelefonok pedig képesek lehetnek alternatívát nyújtani az aprópénzes parkolásra.

Mindössze egy megfelelő mobilalkalmazás letöltésére van szükség, és máris komfortosabbá válhat a parkolási procedúra.

Mi az a kényelmi díj, és miért válik miatta drága mulatsággá a parkolás?

Sajnos a készpénzes megoldást kiváltó parkoló applikációknak létezik egy jelentős hátrányuk. Ezt a hátrányt név szerint úgy hívják, hogy kényelmi díj. Ez a költségnem magának a rendszernek, vagyis az alkalmazásnak a használati díját foglalja magába.

Mivel a legtöbb esetben száz forintot nem meghaladó tételről beszélhetünk vele kapcsolatban, így elsőre nem is tűnhet fel igazán a súlya. A tíznél is több gépjárműből álló céges flottánál ugyanakkor, ahol a munkatársak napi szinten róják az utakat, ott bizony a céges költségvetésben komoly tételként jelentkezhet a kényelmi díj.

Ellenben az egyik piaci szereplő nemrégiben tett lépése bizakodásra adhat okot a költségek esetleges csökkentését illetően.

Ha a szolgáltatók között versenyhelyzet alakul ki, azzal felhasználóként jól járhatunk

A Parkl nemrégiben közleményt adott ki, miszerint február 10 és 14. között a felhasználóinak elengedi a kényelmi díjat. Az eddig 90 forintos költségnemet pedig február 14-e után 65 forintra fogják csökkenteni. Mekkora előrelépést jelenthet mindez nekünk felhasználóknak?

A Parkl a változtatást követően szám szerint öt forinttal alacsonyabb kényelmi díjat fog beszedni a markáns piaci szereplőnek számító Simple applikáció hetven forintos szintjéhez képest. Könnyen lehet, hogy a felhasználók ettől még nem fognak tömegesen szolgáltatót váltani, ugyanakkor egy a kegyeinkért kialakuló árverseny hosszútávon nekünk kedvezhet.

Fontos még kiemelnünk a Parkl kapcsán egy olyan megoldást, amely a céges telefonnal rendelkező és rendszeresen fizetős helyen parkoló kollégáknak is hasznos lehet. Olyan figyelmeztető funkcióról van szó, ami értesítést küld a felhasználónak a mobilparkolás leállításáról.

A paramétereket természetesen testre tudjuk szabni, így a szoftvernek előre meg lehet mondani, hogy pontosan mikor küldje a figyelmeztetést.

Költséghatékony és kényelmes parkolás okostelefon segítségével

Ahogy azt már régóta tudjuk, egy okostelefon jóval többet jelent egyszerű kommunikációs eszköznél. Ennek megfelelően a céges mobilflotta kialakításakor célszerű a minél kedvezőbb percdíjak mellett a készülékekben rejlő potenciál minél hatékonyabb kihasználására törekedni.

Merthogy okostelefonhoz már relatíve olcsón is juthatunk, a minél hatékonyabb kihasználáson viszont nekünk kell dolgoznunk a munkatársainkkal karöltve. A mobilparkolás mindenesetre egy olyan terület lehet, ahol érvényesülhet a modern készülékek hozzáadott értéke.

Legyen szó éppenséggel a kijáró értékesítőkről, az anyagbeszerzésért felelős munkatársakról, vagy a mindennapos ügyek intézésével megbízott asszisztensekről, a parkolás minél hatékonyabb és gazdaságosabb kivitelezése hosszútávon sokat adhat hozzá a cégünk eredményes működéséhez.