Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Mobilkommunikáció a XXI. században – lépjünk túl a telefonáláson!

Mobilkommunikáció a XXI. században – lépjünk túl a telefonáláson!
Nagyon sok esetben találkozunk még mindig azzal, hogy a céges telefon valami ósdi, ezeréves kütyü, ami tulajdonképpen semmit nem tud a telefonáláson, illetve az SMS íráson kívül. Sok munkáltatói gondolja ugyanis azt, hogy mindegy, milyen a céges telefon, csak olcsó legyen, és lehessen rajta beszélni, hiszen az nem szórakozásra való. Ezzel kívánják csökkenteni a készülékek beszerzésének költségeit.

Nos, az teljesen érthető igény, hogy ne kerüljenek sokba a céges mobiltelefonok, hiszen alapvető, hogy egy vállalkozás költségeit minél alacsonyabban érdemes tartani. De azért érdemes néha átgondolni az ár-érték arányt, és olyan készülékeket választani esetleg, amik lehet, hogy egy picit drágábbak, de jobban kihasználhatók. Ha ugyanis igénybe vesszük a modern technika nyújtotta lehetőségeket, akkor rájövünk, hogy amennyivel többe kerül egy modernebb telefon, annyit simán megspórolunk rövid idő alatt azzal, hogy nagyon sok költségmentes kommunikációs módot biztosít.

Internet a telefonokon – az ingyenes kapcsolattartás eszköze!

Valószínűleg senkinek nem mondunk újat azzal, hogy a modern okostelefonokon már alapvető az internet hozzáférés, amihez számos, kommunikációra alkalmas applikáció kapcsolódik. Az alkalmazásokon keresztül pedig teljesen díjmentesen is lehet beszélni, csetelni, illetve akár telefonálni is. Vagyis, ha a kifizettük a havi internet díját, ami lehet akár fix is, akkor korlátlanul beszélhetünk az interneten keresztül, nincsenek percdíjak, nincsenek SMS díjak, csak egy egyszeri költség; havonta az internet előfizetés.

Sokan azt gondolják, hogy ezek a módszerek csak a magánéletben működnek, üzletben komolytalanok ezek a kommunikációs formák. De az igazság az, hogy az üzleti szférában is egyre többen használják kommunikációra a Vibert, a WhatsAppot, vagy akár a Messengert is, ha a felek ebben egyeznek meg. Alapvető az is, hogy naponta többször is tudjuk ellenőrizni az e-mailjeinket, akkor is, ha éppen nem az irodában ülünk, hanem úton vagyunk, hiszen a céges kommunikáció egy része mindenképpen itt zajlik. A telefonon ezt is megtehetjük, ha a készülék erre alkalmas.

Jól veszi ki magát, ha haladunk a korral

Amellett, hogy az internetes kommunikációs felületek ingyenesek, a cégünknek is ad egyfajta pluszt, ha haladunk a korral. Nagyon sok esetben probléma az üzleti életben, hogy a vezetők nem haladnak eléggé a modern technika vívmányaival kapcsolatban, megrekednek egy bizonyos szinten, ez pedig az üzleti partnerek vagy az ügyfelek szemében akár komolytalanná is teheti a cégünket.

Nehezen állja meg az üzleti életben ugyanis a helyét az, aki nem halad a korral, le fog maradni a versenytársaktól, és előbb-utóbb hátrányba kerül. Már csak ezért is érdemes magunkévá tenni az új kommunikációs formákat, még akkor is, ha jelenleg úgy érezzük, hogy nekünk tökéletesen megfelel a telefonálás.

Összességében tehát az okostelefonokkal:

  • Spórolhatunk hosszabb távon, mert sok ingyenes kommunikációs lehetőséget adnak
  • Könnyebbé tehetjük az üzleti kapcsolattartást, illetve jobb helyzetben hozhatjuk a céget a konkurenciával szemben
  • Amit ma megspórolunk azon, hogy olcsó és ósdi készülékeket használunk, annál többet veszítünk a jövőben, ha nem haladunk a korral és emiatt kerülünk hátrányba.

Ráadásul kedvezményesen hozzájuthatunk az okostelefonokhoz is, hiszen az MKKVE-tagoknak rendkívüli kedvezményt tudunk biztosítani készülékvásárlásra! Ha érdekli a lehetőség, forduljon hozzánk bizalommal!