Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

100%-ban megújuló villamosenergiával fogja üzemeltetni európai hálózatát a Vodafone

100%-ban megújuló villamosenergiával fogja üzemeltetni európai hálózatát a Vodafone
A Vodafone 100%-ban megújuló villamosenergiával fogja üzemeltetni európai hálózatát. A Zöld Gigabit Net projekt keretein belül fenntartható módon fog növekedni a cég. Kizárólag szél-, nap- és vízenergia felhasználásával.

A Vodafone a szolgáltatásait igénybe vevő vállalati ügyfeleknek is szeretne segítséget nyújtani, hogy a saját szén-dioxid-kibocsátásukat csökkenthessék. A következő tíz év során, megközelítőleg globálisan összesen 350 millió tonna értékben. A cég szerint infrastruktúrájuk továbbra is fenntartható módon fog növekedni. Az eredeti cél ugyanis az volt, hogy 2025-re legyen 100 százalékban megújuló villamosenergiával működő vonalas és mobil hálózat. A Vodafone egész Európára kiterjedő, Zöld Gigabit Net elnevezésű vállalása három évvel lett előrébb hozva. Bejelentették, hogy legkésőbb 2021. július 31-én bevezetik a Vodafone összes európai piacán, ideértve Magyarország mellett Németországot, az Egyesült Királyságot, Spanyolországot, Olaszországot, Portugáliát, Írországot, Görögországot, Albániát, Csehországot és Romániát. A Vodafone szerint az általa kínált szolgáltatások technológiája és szolgáltatásai már most is segítséget nyújthatnak vállalati ügyfeleik számára energiafelhasználásuk hatékonyabb kezelésében és károsanyag-kibocsátásuk csökkentésében. Az új globális szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének egyik kulcsa az intelligens mérési és gyártási tevékenységekben lehet.

A fejlődés pedig itt nem állhat meg, ezért az 5G hálózat kiépítése is fontos, miért? Míg az elmúlt 2 évben 2,5-szeresére nőtt a hálózatokon forgalmazott adatmennyiség, addig 2022-re több mint négyszeresét is elérheti. Napjainkban ez főleg a videós tartalmak növekvő népszerűségéből ered, azonban a következő években számos olyan innováció jelenik meg életünkben, mely jelentős adatigénnyel jár majd. Olyanok, mint a holografikus hívások, a felhőalapú kiterjesztett valóságra épülő (AR) játékok vagy az okos otthonok és városok.

Mikor érdemes 5G-s okostelefonok beszerzésében gondolkodni?

Céges környezetben, ahol a hatékonyság az eredményes működés egyik indikátora, ott bizony a gyors adatátvitelnek kulcsfontosságú szerepe van. Amikor pedig elérkezettnek látjuk az időt az új okoskészülékek beszerzésére, érdemes lesz racionális alapon döntenünk a vásárlásról. Ennek szellemében kihasználhatjuk például azokat a kedvezményeket, amelyekre a Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesületének tagjaként jogosultak vagyunk. 

Forrás: www.vodafone.com