Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Hogyan csökkentsük a vállalkozásunk kezdeti költségeit?

Hogyan csökkentsük a vállalkozásunk kezdeti költségeit?
Egy vállalkozás indítása igen költséges dolog, számos esetben komoly kezdőtőkét igényel. Ebben a helyzetben természetes, hogy minden fillér számít, hiszen ilyenkor az embernek rengeteg a kiadása, ezért értelemszerűen próbál spórolni, ahol csak tud. Nehéz azonban megállapítani, hogy mely költségek csökkenthetők, és hogyan.

Amikor belefogunk egy vállalkozás alapításába, úgy láthatjuk, hogy minden csak viszi a pénzt, és bármennyire is igyekszünk olcsón kihozni a lehetőségekhez mérten az indulást, az egyszerűen lehetetlen. Mielőtt azonban beletörődne, hogy nincs más megoldás, be kell nyelni az óriási költségeket, nézzen körül egy kicsit jobban, mert olyan helyeken is le lehet faragni a kiadásokból, ahol nem is gondolná!

Nyirbáljuk meg a kiadásokat!

Persze vannak fix befizetendő összegek, ezeken nagyon nem lehet változtatni, viszont számos egyéb kiadáson igen.

Egy vállalkozás működtetéséhez szükség van mobiltelefonokra, adott esetben céges autókra is, vállalkozás biztosítására, valamint GPS szolgáltatás is jól jöhet, illetve hasznos lehet az adótanácsadás. Korántsem biztos, hogy a számunkra leginkább kedvező módon adózunk – természetesen az adókat be kell fizetni, de nem mindegy, hogy mit és hogyan, illetve mikor fizetünk.

Spóroljon a telefonon!

Érdemes a mobiltelefonokkal kezdeni, amiket a munkatársainknak kiosztunk, illetve magunk is használunk. Több mobilszolgáltatónak is vannak céges csomagjai, az MKKVE-tagoknak azonban még kedvezőbb lehetőségeket tudunk kínálni, mint amiket a mobilszolgáltatók ajánlanak. Egymás közt így díjmentesen lehet kommunikálni, ráadásul a többi MKKVE-taggal is, így könnyen lehet, hogy az üzleti partnerekkel való mobilos kommunikáció sem fog pénzbe kerülni.

Többféle díjcsomag áll rendelkezésre, és ezeket akár kombinálni is lehet, hogy az igényeknek leginkább megfelelő változatot kaphassuk. A cégünk így a lehető legolcsóbban tudja biztosítani a mobilos kommunikációt a dolgozóknak! Kérjen ajánlatot most!

Tankolás olcsóbban

Ami a tankolást illeti, ha a cég nagyobb autóflottát tart fenn, érdemes lehet elgondolkozni az üzemanyagkártya lehetőségén, amivel sokkal olcsóbban kapjuk az üzemanyag literjét, mintha a benzinkúton kártya nélkül tankolnánk. Az üzemanyagkártya az OMV kutakhoz elérhető, ezeknél lehet kedvezményesen újratölteni a tankot. A szolgáltatás kérése díjmentes, úgy működik, hogy az OMV biztosít egy hitelkeretet, amin belül lehet tankolni, és a számlát utólag rendezni.

Ha még ennél is egyszerűbben és olcsóbban szeretnénk megoldani a tankolást, és szállítással, fuvarozással foglalkozunk, tehát elég nagy járműflottánk van, érdemes lehet elgondolkodni azon is, hogy a telephelyünkre szállíttassuk tartályban az üzemanyagot. Így helyben tudunk tankolni, illetve kedvezményes áron is jutunk hozzá az üzemanyaghoz, ezzel pedig nemcsak pénzt spórolhatunk, hanem időt is.

Szintén szállítmányozással, illetve fuvarozással foglalkozó cégeknek lehet jó lehetőség a GPS nyomkövetés, aminek segítségével láthatjuk, merre haladnak a járművek, milyen sebességgel, milyen fogyasztással. Így könnyebben lehet kikalkulálni, hogyan lehetne optimalizálni a fogyasztást, amivel szintén sokat spórolhatunk.

Milyen a biztosítása?

Alapvető fontosságú, hogy a vállalkozásunkra biztosítást is kössünk, de nem árt jó alaposan megnézni, hogy melyik lehetőséget választjuk. Elég komoly különbség is lehet a biztosítások között, így résen kell lenni! Egyesületünk tagjai számára tudunk olyan kedvező biztosításokat kínálni, melyek a biztosítótársaságokon keresztül nem elérhetőek, ezért érdemes ezek között körülnézni, hogy ne kelljen erre fölöslegesen sokat költeni!