Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Új parkolási zónák lesznek Szegeden

Új parkolási zónák lesznek Szegeden
2023. július 1-től nagyobb mértékű változás lép életbe a közterületi fizető parkolásban Szegeden.

Szegeden a  jelenlegi sárga zóna területe kisebb mértékben bővül, viszont új kék és lila parkolási zónák bevezetésére kerül sor, július elsejétől.

Miként oldhatjuk meg gazdaságosan és kényelmesen cégünk parkolását Szegeden?
Költséghatékony és kényelmes parkolás okostelefon segítségével. Ahogy azt már régóta tudjuk, egy okostelefon jóval többet jelent egyszerű kommunikációs eszköznél. Ennek megfelelően a céges mobilflotta kialakításakor célszerű a minél kedvezőbb percdíjak mellett a készülékekben rejlő potenciál minél hatékonyabb kihasználására törekedni.

Okostelefonhoz már relatíve olcsón is juthatunk, a minél hatékonyabb kihasználáson viszont nekünk kell dolgoznunk a munkatársainkkal karöltve. A mobilparkolás mindenesetre egy olyan terület lehet, ahol érvényesülhet a modern készülékek hozzáadott értéke.

Legyen szó éppenséggel a kijáró értékesítőkről, az anyagbeszerzésért felelős munkatársakról, vagy a mindennapos ügyek intézésével megbízott asszisztensekről, a parkolás minél hatékonyabb és gazdaságosabb kivitelezése hosszútávon sokat adhat hozzá a cégünk eredményes működéséhez.

A zónák szerinti utca listát, illetve az egy órányi egységárakat és megvásárolható bérlet típusokat Nemzeti Jogszabálytár / Önkormányzati rendeletek menüpont alatt lehet megtekinteni.

Fontos információ az övezeten belül lakóhellyel rendelkező természetes személyeknek – mint jármű üzembentartóknak –, hogy a lakóhelyükhöz legközelebb eső négy utcára kedvezményes éves lakossági parkolóbérletet tudnak váltani, mely megvásárlásához előzetes regisztrációra van szükség. Erre 2023. június 10-től van lehetőség személyesen a Közkapcsolati Irodában (6720 Szeged, Arany J. u. 5.) vagy online (e-berlet.szkt.hu). A sikeres regisztrációt követően megváltható a  parkolóbérlet. A kék zónában a 6 hónapos bérlet az első gépjárműre 3 ezer forint lesz, a második autóra pedig 6 ezer forint.

Knezevics Viktort, az SZKT ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a közgyűlés döntése értelmében a kék zónában 230 forintért lehet majd parkolni óránként, míg az újszegedi lila zónában 150 forintért. A sárga zónába is kerülnek kihelyezésre új automaták a Nagykörúton túl, ez körülbelül 100 parkolóhelyet érint majd. A helyben lakóknak kedvezményes bérletet is lehet majd váltani. 

Tovább könnyítheti a céges utazók életét a tankolókártya, amely a kedvezményes tankolást és az útdíjfizetést is egyszerűen lehetővé teszi, utólagos fizetést biztosítva.