Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

A vállalkozás és az adók: ne trükközzön, csak keresse meg a legjobb megoldást!

A vállalkozás és az adók: ne trükközzön, csak keresse meg a legjobb megoldást!
Alighanem sok kis és középvállalkozás ért egyet abban, hogy a vállalkozások halála nagyon sok esetben az adózás. Egyrészt azért, mert elég komoly mértékű adókat kell fizetniük, másrészt azért, mert aki nem ért hozzá, az könnyen elveszik az információk tengerében, és sokszor nem látja át, hogy mit is kéne fizetni, mit nem, aztán egyszer csak jön egy felszólítás, illetve egy büntetés, mert kimaradt néhány fizetnivaló.

Ennek elkerülése érdekében érdemes rászánni az időt, energiát, vagy adott esetben a pénzt arra, hogy jó alaposan áttekintsük, milyen kötelezettségeink vannak, megkeressük a számunkra leginkább megfelelő adózási formát. Sokan úgy próbálják meg kijátszani a rendszert, hogy egyszerűen nem fizetnek be adókat, vagy próbálnak bizonyos tevékenységeket nem teljesen legálisan intézni, hogy megússzák az adóztatást ezen a területen.

Ennek azonban azért nincs értelme, mert addig semmi probléma nincs, ami nem bukik le az ember, de ha igen, akkor nagyon sokat veszíthet, konkrétan sokkal többet, mint amennyibe az adó befizetése került volna. A tükrözést éppen ezért nem javasoljuk, nem korrekt senkivel szemben, és nagyon meg is ütheti a vállalkozás a bokáját, a miatt akár húzhatja is le a rolót.

Nem mindegy, milyen formát választunk

Ennél sokkal célravezetőbb, ha egy hozzáértővel utánanézetünk annak, hogy a cégünk számára milyen adózási forma lenne az ideális. Ugyanis természetesen többféle lehetőség áll rendelkezésre alapból. Nem mindegy például, hogy milyen cégformát választunk, hiszen más adózási sávba esnek az egyes típusok. Ezen felül is lehet azonban tervezni az adókkal, hiszen vannak törvény adta kedvezmények, amiket ki lehet használni, így jobb adójogi helyzetbe kerül a vállalkozásunk.

Egy adótanácsadás során ezeket a kedvezményeket meg lehet keresni, több adónemre is, így könnyen kiderülhet, hogy elég jelentős összegeket is spórolhatunk az adózáson. A lényege az ilyen tanácsadásoknak az, hogy kiderítsük, hogyan lehetne csökkenteni az adóterheket úgy, hogy a szabálytalanságokat is elkerüljük.

Nem éri meg trükközni

Nem az a cél, hogy valamilyen tevékenység mögé bújva mást is csináljunk, így megúszva az adózást, hiszen az adóhatóságok egyre inkább igyekeznek a valóságos tartalmat vizsgálni a különböző adómagatartások mögött, konkrétan azokat is megnézik, amik látszólag jogszerűek, viszont érezhető, hogy a fő céljuk mégis az adóelkerülés vagy valaminek az elfedése. Ezért ilyenekkel egyre kevésbé érdemes próbálkozni.

Persze ahhoz, hogy megtaláljuk a lehető legkedvezőbb megoldásokat, szakértelemre van szükség, hiszen az átlag cégvezető legfeljebb nagyvonalakban van tisztában az adókötelezettségekkel. Ami érthető is, hiszen nem ez a szakmája, hacsak nem adózási cégről van szó.

Egyesületünk tagjai számára örömmel nyújtunk segítséget a legkedvezőbb adózási forma megválasztásával, hogy az adózást ne egy folyamatos teherként, a vállalkozás tönkretevőjeként éljük meg, hanem egy szükségszerű, ugyanakkor tervezhető és optimalizálható kiadásként. Segítünk továbbá abban, hogy a szabályok betartása mellett a lehető legkedvezőbb adózási formát találja meg, ezzel pénzt spórolva vállalkozásának.

Amennyiben érdekli a lehetőség, forduljon hozzánk bizalommal!