Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Újra magas üzemanyagárak, mi a helyzet most Magyarországon?!

Újra magas üzemanyagárak, mi a helyzet most Magyarországon?!
Április végén még Magyarország és a vele határos hét állam rangsorában a hazai autósok kivételesen kedvező helyzetéről számolhattunk be, mostanra viszont alaposan megváltozott a helyzet. Jogosan tesszük fel a kérdést, mit tehetünk ilyenkor, céges szinten milyen megoldásaink lehetnek?

Értelemszerűen fenntarthatatlan lenne folyamatosan egy szomszédos országba utazni csak azért, hogy a céges flottánk járműveit ott tankoljuk meg. Egyszerűen nem érné meg. Érdemes elemzést, költség optimalizálást végeznünk. Az utóbbi hetekben látványosan romlott a magyar üzemanyagárak térségi helyezése. Közelítünk a vírus előtti kútárakhoz. A helyzet romlásának legkézenfekvőbb magyarázata a július elsején megemelt jövedéki adó lehet, plusz a 2016-ban elfogadott szabályok miatt tovább növekedett az ár. 

Mindezeket összevetve a GPS nyomkövetés kiválóan alkalmas arra, hogy a járművek üzemeltetéséből eredő rejtett költségeket felfedjük, ezáltal optimalizálhassuk a cég kiadásait. Sokan nem is gondolnák, hogy ezek a költségek mennyire meg tudják nyomni a büdzsét, pedig nagy járműflotta esetén tényleg súlyos összegekről lehet szó. A GPS nyomkövető viszont segíthet ezeket feltárni, és hozzájárul ahhoz, hogy a sofőrjeink úgy vezessenek, hogy az a cég számára költséghatékony legyen.

Közepes, vagy nagyobb volumenű céges gépjármű flottát üzemeltetve egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit fizetünk egy-egy liter benzinért vagy gázolajért. Az elsődleges cél tehát hatékonyan védekezni az árváltozásokkal szembeni kitettség ellen. Erre kínál hathatós megoldást az az üzemanyag kártya, amely az ország 194 töltőállomásán jogosít fel kedvezményes tankolásra. Mindemellett arra is van lehetőség, hogy az üzemanyag-nagykereskedelmet oldjuk meg költséghatékony formában. Célszerű tehát aktívan keresni és kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyekkel az üzemanyag árak esetleges változásai kevésbé tudják befolyásolni a cégünk működését.