Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

A leghasznosabb vállalati mobiltelefon alkalmazások 2020-ban

A leghasznosabb vállalati mobiltelefon alkalmazások 2020-ban
A TOP kategóriás okostelefon alkalmazások, amelyeket minden vállalkozónak használnia kellene 2020-ban. Érdemes kipróbálni valamennyit.

Amennyiben kellő hatékonysággal aknázzuk ki a benne rejlő lehetőségeket, akkor a táskánkban lapuló okostelefon akár egy segítőkész virtuális asszisztens értékével is felérhet. Persze ennek az állapotnak az eléréséhez a készüléket nem árt felvérteznünk a megfelelő applikációkkal.

Cikkünkben a legnagyobb hozzáértéket jelentő vállalati okostelefon alkalmazásokra világítunk rá, amelyeket használva eredményesek lehetünk az idei esztendőben.

Asana, Trello, Slack vagy Freedcamp

Az asztali számítógépen, laptopon, tableten, és természetesen okostelefonon is elérhető projektmenedzsment alkalmazások segítségével csúcsra lehet járatni a cégen belüli feladatmegosztás.

A munkatársakkal együttműködve külön projekteket hozhatunk létre, a precízen összehangolt munka eredményeként pedig gördülékenyen haladhatnak előre a folyamatok.

A felületen néhány kattintással fel tudjuk tölteni és meg tudjuk osztani a szükséges dokumentumokat, a kollégákkal folytathatunk chat, Skype vagy e-mailbeszélgetéseket, a kiszervezett teendőkhöz pedig emlékeztetőket is be tudunk állítani.

Nyugodtan búcsút inthetünk tehát a kacifántos Outlook levelezéseknek, a cégen belüli kommunikáció átláthatatlan szövevényének, mert az Asana, a Trello, a Slack vagy a Freedcamp használatával a produktivitás egy egészen új szintje válik elérhetővé.

LinkedIn

A LindkedIn-re tekinthetünk akár egyfajta céges Facebook platformként is, tele értékes tartalmakkal és potenciális üzleti lehetőségekkel. A saját okostelefonunkra való letöltés mellett érdemes bátorítanunk a munkatársakat is, hogy legyenek jelen a felületen és használják is.

Egy-egy szakmai konferencián így sokkal könnyebbé válhat a kontaktcsere, értékes cikkekhez és videós tartalmakhoz lehet hozzáférni, emellett pedig az új munkatársak toborzásában is hasznos eszköznek bizonyulhat a LinkedIn.

Applikációk a pénzügyek menedzseléséhez

Vállalkozóként, cégvezetőként időnként el kell intéznünk néhány fontos utalást, továbbá más típusú ügyeket is intéznünk kell a bankunkon keresztül. A nálunk lévő okostelefon segítségével ezeket a teendőket minimális energia ráfordítással is meg lehet oldani.

Érdemes tehát megnézni, hogy a velünk szerződésben álló bank rendelkezik-e saját alkalmazással. Ha a letöltéssel és a használattal sok időt tudunk megspórolni, akkor nem is kérdéses a megoldás hasznossága.

DocuSign

Mit lehet akkor tenni, amikor éppen úton vagyunk, ellenben az aláírásunkkal kellene hitelesíteni egy fontos iratot? Miként lehet ilyenkor áthidalni a fennálló földrajzi távolságot?

Ezt a problémát ismerték fel a DocuSign megalkotói. Az ingyenesen elérhető appot használva bármilyen scannelt aktát aláírhatunk virtuálisan, méghozzá másodpercek alatt. Nem kell tehát lemondanunk egy fontos tárgyalást, visszafordulnunk a nyaralásról, és a szignót igénylő folyamatok sem állnak majd napokig az aláírásunk hiányában.

EverNote és Voice Text

Sosem lehet tudni, hogy mikor rohamoznak meg minket az ötletek. Egy régóta húzódó probléma kapcsán eszünkbe juthat a megoldás akár vezetés, alvás, vagy értekezlet közben is. Ilyenkor kulcsfontosságú, hogy az értékes gondolatok ne vesszenek a feledés homályába.

Az okostelefonunkra letölthető ingyenes alkalmazások bárhol lehetőséget biztosítanak a jegyzetelésre, és még tollra vagy papírra sem lesz szükség. Az EverNote számít az egyik legnépszerűbb appnak, a felületén ugyanis szöveges, valamint hang formátumban is rögzíthetők a jegyzetek.

A Voice Text is főként olyan élethelyzetekben lehet hasznos, amikor gépelésre végképp nincs esély. Ráadásul a készülékre felmondott és gépi segítséggel írásos formában is rendelkezésre álló szöveg tovább küldésére is van lehetőség.

Mobilalkalmazások a céges járműflotta menedzseléséhez

A felhasználói igényekhez igazodva, illetve a modern technológiáknak köszönhetően napjainkban már a céges autók okostelefonon történő menedzselése is kivitelezhető. Főként akkor jelenthet mindez komoly hozzáadott értéket, ha tíz járműnél több tartozik a vállalati flottánkba.

Flottakezelő alkalmazást használva egyszerűsödhet többek között a nyomon követés, a szerviz igénylés, illetve az üzemanyag elszámolás folyamata is.