Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Megérkezett az Apple műholdas segélyhívása

Megérkezett az Apple műholdas segélyhívása
Az Apple kiterjeszti az iPhone 14 készülékekkel együtt bejelentett műholdas segélyhívási funkció elérhetőségét Európában is.

Az amerikai és kanadai felhasználók után az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Írországban is aktívvá válik a szolgáltatás. Reméljük hamarosan nálunk is működni fog ez a szolgáltatás.

Az iPhone 14 tulajdonosok számára az első két évben a műholdas segélyhívás ingyenes és különböző segélyszervezeteket értesít, ha beüt a krach. A cég ehhez egyedi komponenseket és szoftvereket fejlesztett ki. A speciális tömörítési algoritmussal kezelt rövid szövegek az időjárási viszonyoktól függően érnek célba: ha tiszta az ég, akár 15 másodperc alatt, de ha sok a felhő az égbolton akár több percre nyúlhat. Emellett megosztható az aktuális tartózkodási hely is a Find My alkalmazáson belül, szintén műholdon keresztüli kommunikációval.

A szolgáltatás novemberben indult el az Egyesült Államok és Kanada területén, az alacsony Föld körüli pályán keringő műholdflottából álló Globalstarral közösen. Egyes szakértők pedzegetik, hogy a két év ingyenes időszak után is ingyenesek maradhatnak a segélyszolgáltatások, de az Apple további prémium funkciókat fog ajánlani előfizetői díj fejében.

Vállalati tarifáink mellé kedvezményes készülékbeszerzést is biztosítunk, melyben a legújabb Iphone 14 széria is elérhető!

forrás: hwsw.hu