Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Megoldások az ellátási problémákra!

Megoldások az ellátási problémákra!
Egymást érik a hazai üzemanyag-ellátásról szóló hírek. Korlátozott mennyiség vagy maximalizált fizetési érték a hatósági áron tankolóknak, de lassan a piaci áron vásárlók is számolhatnak szankciókkal.

Most több nagy kúton újabb korlátozásokat vezettek be, miszerint benzint legfeljebb 20 ezer forintért, gázolajat 50 ezer forintért lehet tankolni. Máshol gázolajból maximálisan 100 litert vásárolhatnak a fuvarozók a nagynyomású kútoszlopokon. Érdemes ilyen esetekben a kiszolgáltatottság elkerülése érdekében több kúthálózatnál is tankolókártyát igényelni. Cégünk most jelentős kedvezményeket érhet el a piaci árból! A több mint 200 kútból álló kúthálózat pedig szinte garantálja az országos lefedettséget. Az OMV tankolókártya további előnyeiről és a prémium minőségű üzemanyagok hatékonyságáról már korábban írtunk.

Meddig marad biztosan az árstop?
A benzinárstop a jelenlegi szabályozás szerint csak év végéig érvényes, ráadásul már nem csak a kisebb kutakon vannak ellátási problémák, hanem a nagyobb benzinkutaknál is sokszor korlátozzák a hatósági áras vásárlást. A legújabb hírek szerint január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik. 

Mi lesz az üzemanyag áraival?
Tovább csökkennek az üzemanyagárak.  A benzin esetében a változás mértéke bruttó 11 forint lesz, a gázolajnál 13 forinttal kerül majd kevesebbe a beszerzési ár.  Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak a 480 forintos hatósági árak mellett: 
95-ös benzin: 627 Ft/liter 
Gázolaj: 692 Ft/liter 

Milyen megoldást kínál a nagykereskedelmi üzemanyag beszerzés?
Amennyiben több céges autóval rendelkezünk és nem szeretnénk kútról-kútra járni, akkor érdemes saját tartályban gondolkodnunk. Ha megoldható telephelyünkön a tankolás, akkor érdemes saját üzemanyagtartályba szállíttatni a gázolajat, így mindenképp könnyebben tankolhatjuk a céges flottánkat. Legyen szó fuvarozásról vagy mezőgazdaságról a folyamatok egyszerűsítése és a költségek optimalizálása mindenhol fő cél lehet. További előnyei a saját üzemanyagkút telepítésének, a két munkanapon belüli kiszállítás a megadott telephelyre és a hitelkeretben történő vásárlás utólagos 15 napos halasztott fizetéssel. Amennyiben további információkra lenne szüksége kérje Egyesületünk segítségét.

 

Forrás: holtankoljak.hu