Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

Nagyvállalati megoldások kis- és középvállalkozások számára!

Kisebb fogyasztást akar? Rakjon GPS-t az autókba!

Kisebb fogyasztást akar? Rakjon GPS-t az autókba!
Minden cég számára fontos, hogy a lehető legkisebb költségekkel működjön, hiszen így lehet maximalizálni a profitot. Ennek érdekében nem árt szorosan monitorozni a kiadásokat, ugyanis nagyon sokszor olyan dolgokon megy el viszonylag sok pénz, amiket észre se veszünk, esetleg nem is gondolunk rá, hogy számításba vegyük.

Ilyen például a céges autók fogyasztása. Az rendben van, hogy igyekszünk a költségeket minimalizálni például tankolókártyával, esetleg helybe hozatott üzemanyaggal, nyilván ez befolyásolja, hogy mennyit költünk a járművek üzemeltetésére. De az is biztos, hogy a járműveink tényleg csak annyit fogyasztanak, amennyit feltétlenül muszáj?

Utóbbi kérdésre akkor kaphatunk választ, ha GPS nyomkövetőt rakunk az autókba, ez ugyanis pontosan fogja mutatni, hogy milyen útvonalon, milyen sebességgel, mekkora fogyasztással üzemelnek a céges járművek.

Nem bizalmatlanság, csak elővigyázatosság

Sokan vannak, akiknek kétes érzéseik vannak ezzel kapcsolatban, hiszen első pillantásra olyan, mintha nem bíznak a sofőrökben, folyamatosan lesnénk őket. Ez azonban nem erről szól; a legapróbb hibák is komoly kiadásokat okozhatnak a cégnek, ezért fontos, hogy lehetőség szerint mindent kézben tudjunk tartani, amire a GPS nyomkövető kiváló eszköz.

Merre járnak az autóink?

Láthatjuk például, hogy a sofőrjeink milyen útvonalon haladnak. Könnyen lehet, hogy tudomásukon kívül nem a legrövidebb utat választják egy adott hely eléréséhez, ez viszont megnöveli a fogyasztási költségeket. GPS nyomkövetővel ugyanakkor láthatjuk a hibát, és tudunk szólni az érintett sofőröknek, hogy van más megoldás, ami egyrészt jobb időben, másrészt minimalizálása a fogyasztást.

A GPS nyomkövetéssel emellett kiszűrhetők olyan extra költségek, ami a sofőrök esetleges inkorrekt viselkedéséből ered. Néhány esetben jellemző például, hogy munka közben tesznek egy kis kitérőt, és intéznek el személyes ügyeket, ami viszont nekünk egyértelműen plusz költség, illetve időveszteség. Mindenki maga dönti el természetesen, hogy a saját vállalkozásán belül ezt mennyire tolerálja, de azért nem árt, ha látjuk, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban, illetve hogy mennyit is spórolhatunk meg a cégnek, ha ezekre jobban odafigyelnünk, és adott esetben fellépünk ellene.

Lassabban!

A másik fontos tényező a sebesség, ugyanis a sofőrök hajlamosak lehetnek a megengedettnél, illetve a szükségesnél gyorsabban hajtani annak érdekében, hogy minél hamarabb végezzenek a munkájukkal. Ez azonban a céges kasszának nem mindig tesz jót, hiszen az autók fogyasztása így megnő.

A GPS nyomkövető segítségével észrevehetjük, ha néhány sofőr gyorsabban hajt a kelleténél, és figyelmeztethetjük őket. Egy-két autó esetében ez még nem feltétlen fog jól látható csökkenést mutatni a kiadásokban, de ha a komolyabb járműflottát tartunk fenn, akkor már látványos lehet a különbség.

Tárjuk fel a cégünk rejtett költségeit!

Mindent összevetve a GPS nyomkövetés kiválóan alkalmas arra, hogy a járművek üzemeltetéséből eredő rejtett költségeket felfedjük, ezáltal optimalizálhassuk a cég kiadásait. Sokan nem is gondolnák, hogy ezek a költségek mennyire meg tudják nyomni a büdzsét, pedig nagy járműflotta esetén tényleg súlyos összegekről lehet szó. A GPS nyomkövető viszont segíthet ezeket feltárni, és hozzájárul ahhoz, hogy a sofőrjeink úgy vezessenek, hogy az a cég számára költséghatékony legyen.

Amennyiben úgy érzi, szívesen ellenőrizné, mennyi pénzt visznek el a céges járművek fölöslegesen, forduljon hozzánk GPS szolgáltatásunkért, hogy hozzájuthasson a legrészletesebb logisztikai információkhoz! Rendszerünk segítségével az elektronikus útdíj is könnyen rendezhető.